Povedený start biatlonového šampionátu. Česká smíšená štafeta vybojovala v Anterselvě bronz

Čeští biatlonisté začali mistrovství světa v italské Anterselvě medailovým úspěchem. V úvodní smíšené štafetě si kvarteto Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář dojeli pro bronzové medaile. Před ně se dostaly jen týmy Norska a Itálie.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká čtveřice Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář se raduje ze třetího místa ve smíšené štafetě.

Česká čtveřice Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář se raduje ze třetího místa ve smíšené štafetě. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

Český tým se mohl opřít o povedený běžecký výkon, hlavně ale zářil na střelnici. Kristejn Puskarčíková s Krčmářem si připsali po jedné chybě, jinak ale trefovali Češi terče perfektně. Tak dobře ani rychle žádný jiný tým nestřílel.

Vrchol biatlonové sezony je tu. Navážou Češi na úspěšné světové šampionáty z let 2015 a 2017?

Číst článek

Pro zlato si dojeli Norové. Jejich finišman Johannes Thiegnes Bö si v závěru poradil s domácím Dominikem Windischem. Před třetími Čechy měl vítězný tým v cíli třicetisekundový náskok.

Bronzový výsledek se začal rodit už na začátku závodu, když Eva Kristejn Puskarčíková zvládla svůj úsek výborně a Markétě Davidové předávala štafetu na páté pozici. Davidové se vedlo ještě o něco lépe, protože kromě výborného běhu zvládla také obě střelby bezchybně a vytáhla český tým na třetí místo.

S vysoko nastavenou laťkou si poradil i Ondřej Moravec, který obě své položky zvládl ukázkově a za soupeři nezaostal ani běžecky. Krčmář pak sice na poslední položce jednou minul, bronzovou příčku před čtvrtými Němci ale s přehledem udržel, a naopak ještě zvýšil náskok na téměř dvacet sekund.

Pro tým Ondřeje Rybáře je čtvrteční bronz celkově třetí medailí z této disciplíny na mistrovství světa. Předtím vybojovali Češi rovněž bronz v roce 2013 a zlato v roce 2015. Navíc přidali ještě olympijské stříbro ze Soči 2014.

Takhle by to šlo! 🥉

16:52 – 13. 02. 2020

5 152

Mistrovství světa v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Smíšená štafeta (4x6 km):
1. Norsko (Röiselandová, Eckhoffová, T. Bö, J.T. Bö) 1:02:27,7 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Hofer, Windisch) -15,6 (0+6), 3. ČR (Kristejn Puskarčíková, Davidová, Moravec, Krčmář) -30,8 (0+2), 4. Německo -49,2 (1+11), 5. Ukrajina -56,1 (1+7), 6. Rusko -59,4 (0+8), 7. Francie -1:08,6 (1+9), 8. Rakousko -1:39,2 (1+7), 9. Finsko -1:39,5 (0+10), 10. Švýcarsko -1:50,5 (2+14).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme