Sprint biatlonistů v Novém Městě patřil Norům, zlato bere Johannes Thingnes Bö. Krčmář doběhl třináctý

Úvodní závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě ovládli norští biatlonisté. Svou dominanci ve sprintu potvrdil lídr seriálu Johannes Thingnes Bö, který vyhrál i šestý sprint v aktuálním pohárovém ročníku. Na stupně vítězů ho doprovodili starší brar Tarjei a bronzový Vetle Sjaastad Christiansen. Nejlepším českým závodníkem byl třináctý Michal Krčmář.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 19:17 2. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö pokračuje v dominanci i v Novém Městě na Moravě

Johannes Thingnes Bö pokračuje v dominanci i v Novém Městě na Moravě | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: Profimedia

Neporazitelnost Johannese Thingnes Bö v letošní sezoně v rychlostní disciplíně znamená, že s předstihem získal malý křišťálový glóbus. Norský fenomén vyrazil na trať se startovním číslem dva, a když ani jednou neminul, bylo brzy prakticky jasno o vítězi, i když někteří elitní biatlonisté včetně Krčmáře ještě nevyrazili na trať.

Vysočina Arena přivítá světové hvězdy biatlonu. Čeští reprezentanti spoléhají na podporu diváků

Číst článek

Stejně jako na nedávném světovém šampionátu v Oberhofu skončil za Thingnes Böem druhý jeho starší bratr Tarjei. Na střelnici byl také bezchybný, ale prohrál o půl minuty. Třetí Nor Christiansen už ztratil přes minutu.

Krčmář na Böa s jednou chybou ze střelby vleže ztratil minutu a tři čtvrtě a byl jednoznačně nejlepším českým biatlonistou. Od první desítky ho před sobotním stíhacím závodem dělí přibližně tři sekundy. Na třetího Nora Vetleho Sjaastada Christiansena ztrácí zhruba půlminutu.

„Na první místo to je určitě hodně, ale co jsem koukal, tak mám třicet vteřin na třetí místo. Znamená to určitě otevřený závod směrem ke stíhačce. Koukám na to pozitivně a těším se na sobotu. Bude to obrovský kotel,“ řekl český reprezentant v cíli Radiožurnálu Sport.

Ostatní čeští reprezentanti se trápili na střelnici a na nejlepší nestačili. Do bodované čtyřicítky se prosadili díky 36. místu Adam Václavík a o tři pozice horší Tomáš Mikyska. Do stíhacího závodu proklouzl jako šedesátý i Jakub Štvrtecký. Jonáš Mareček obsadil po čtyřech trestných kolech 76. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme