Volný úterní večer na biatlonovém mistrovství světa využil český realizační tým k hokejovému klání

Po práci legraci, řeklo si několik členů českého biatlonového týmu a večer po závodě vyrazilo na hokej. V dějišti mistrovství světa ve švédském Östersundu si trenér Vítek, sportovní ředitel Rybář a dva servismani obuli brusle, navlékli se do výstroje, vzali hokejku a společně s dalšími lidmi z biatlonového prostředí zkusili konkurovat místnímu amatérskému týmu.

Östersund Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český realizační tým (v modrých dresech) během středečního večera, který strávili hokejovým utkáním

Český realizační tým (v modrých dresech) během středečního večera, který strávili hokejovým utkáním | Foto: Jan Suchan

Trenér české reprezentace biatlonistů Zdeněk Vítek ve velké šanci promáchl a kotouč netrefil. „Bylo to na dlouho, čekal jsem, že to bude blíž. Moc neprovokuj nebo dostaneš holí,“ vyhrožuje kouč, který do hokeje vypadá zapálený více, než bývá na střelnici. „Asi to tak je. Hrát hokej je určitě záživnější, než stát na střelnici a čekat, co se tam stane,“ poměřuje Vítek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Členové realizačního týmu českého biatlonu hráli hokej

Na ledě jsou všichni členové českého týmu. Levé křídlo Zdeněk Vítek, na pravém sportovní ředitel Ondřej Rybář a vzadu všechno jistí servismani Štěpán Kubina a Milan Faltus. „Kdo má vybavení, šel hrát. Vzali jsme si ho tentokrát s sebou, protože jsme věděli, že se tady bude hrát, tak jsme to naložili do kamionu,“ upřesňuje Ondřej Rybář.

Tak často se ale ke hraní hokeje český biatlonový tým nedostane. „Je to tak jednou dvakrát. Tady na svěťácích se to občas hraje, ale musím se sejít. Já jsem podruhé na hokeji,“ říká Ondřej Rybář, zatímco na střídačku dosedají unavení servismani Štěpán Kubina s Milanem Faltusem.

‚Prostě jsem to neustála.‘ Markéta Davidová má místo křišťálového glóbu cennou zkušenost

Číst článek

„Rozhodně to dá zabrat. Po 35 kilometrech testu, kdy jsme testovali lyže, a pak ještě večer hokej. Je to náročné, ale proč si nezahrát, když je možnost,“ uvažuje Milan Faltus.

Českému týmu se sice podařilo dát gól, jenže pak už padaly víceméně jen do branky biatlonových trenérů, funkcionářů, servismanů nebo fotografů, že už se skóre ani nepočítalo.

„Jsou to domácí kluci, kteří jsou tady třikrát týdně na ledě, takže to se někde projevit musí. Je to taková ta místní rybníkářská liga, jenže ta tady vypadá jako naše druhá liga,“ směje se Šimon Kubina.

A o tom, jestli se snáší lépe hokejové nebo biatlonové porážky, má Ondřej Rybář jasno: „Určitě hokejové, protože když to člověk moc neumí, tak s tím musí počítat.“

Ve středu už mají Ondřej Rybář a další členové českého týmu místo hokejového znovu biatlonové vybavení a rádi by zažili nějaký ten úspěch. Vytrvalostní závod mužů začal deset minut po 16. hodině.

Po práci legraci: Trenéři Vítek s Rybářem a servismani Kubina a Faltus si byli večer po závodě zahrát s dalšími lidmi od biatlonu hokej.

Vítek ve velké šanci promáchnul. “To nešlo?” ptám se a ano, trochu ‘reju’.
“To bylo dlouhý. A neprovokuj, nebo dostaneš holí!” 😁

#msbiatlon

11:41 – 13. 03. 2019

11

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme