‚Může se stát cokoliv.‘ Před dvěma lety Moravec překvapil sám sebe, teď by chtěl úspěch zopakovat

Smůly si v posledních dnech a týdnech vybral dost, medailovým pozicím se přiblížit nedokázal. Jenže jakmile začne nejdůležitější akce sezony, biatlonista Ondřej Moravec většinou ožívá. A potvrdit to chce na mistrovství světa ve švédském Östersundu.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund/Švédsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým fanouškům bude Ondřej Moravec chybět

Českým fanouškům bude Ondřej Moravec chybět | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Měl být na trati, ale seděl tisíce kilometrů daleko od ní – na gauči s hrnkem čaje. Před třemi týdny zažíval u televize úplně jiný Světový pohár, než je zvyklý. Protože se do té doby hlavně běžecky trápil, zůstal doma. A v tréninku dělal všechno pro to, aby byl na mistrovství světa výrazně rychlejší.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Může se stát cokoliv.‘ Před dvěma lety Moravec překvapil sám sebe, teď by chtěl úspěch zopakovat

Teď je Ondřej Moravec v mrazivém Östersundu, který znovu vidí ze závodní perspektivy a nakonec i skrz dioptr své malorážky, i když právě kvůli ní zmeškal let sem na sever a do dějiště šampionátu dorazil o několik hodin později.

„Zakufroval jsem se zbraní ve Stockholmu. V Praze jsem se ptal, jestli bude všechno v pořádku, a ujistili mě, že jo. Pak jsem seděl na gatu, bylo dvacet minut do odletu a začali vyvolávat moje jméno, abych běžel přes půl letiště jenom kvůli tomu, že jsem s prominutím d...l a že nikam nepoletím, protože nemám odbavenou zbraň,“ vysvětluje Moravec.

Z biatlonisty policistou. Olympijský medailista Jaroslav Soukup po konci kariéry změnil řemeslo

Číst článek

Tímto nedorozuměním jako by nedobrovolně navázal na předchozí sportovní nezdary, ale kdo říká, že by za deset dní zpáteční let nemohl být o poznání veselejší? Na nejdůležitějších akcích sezony Moravec obvykle výkonnostně ožívá. Tohle prostě umí a teď věří, že ve Švédsku znovu může bojovat klidně i o medaili.

„Může se to stát, nebylo by to špatné. Člověk samozřejmě věří vždycky. Před dvěma lety jsem se před mistrovstvím světa cítil příšerně a tomu, co se pak stalo, jsem sám nevěřil. Fakt se může stát cokoliv,“ říká Moravec.

A klidně se to může stát už ve čtvrtek v závodě smíšených štafet, ve kterých se Moravec představí na třetím úseku. Na ten první vyrazí Veronika Vítková v 16.15.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme