Nezávodil, pozornost ale upoutal. Hvězdný Fourcade navštívil biatlonový šampionát i kvůli hrám v Pekingu

Tato biatlonová sezona je v mnoha ohledech úplně jiná než ty předchozí. Na tribunách chybí fanoušci a na tratích Martin Fourcade. Legendární Francouz vyhrál všechno, co se vyhrát dalo, a tak nikoho příliš nepřekvapilo, že vloni na jaře ukončil kariéru. Teď se do dobře známého prostředí vrátil, a i když už je na šampionátu v Pokljuce v úplně jiné roli, zájem je o něj pořád stejný.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka (Slovinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fourcade

Martin Fourcade ještě v dobách závodění | Zdroj: Reuters

Norové se sotva pár minut radovali ze zisku titulu mistrů světa ve štafetě, ale o pozornost novinářů je nechtěně okradl muž, který vůbec lyže nenazul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na biatlonové mistrovství světa zavítala i hvězda posledních let Martin Fourcade. Více v příspěvku Davida Nyče

Mikrofony reportérů směřovaly k Martinu Fourcadovi, který se téměř po roce vrátil, jak sám říká, ke své biatlonové rodině. Ale přestože už nezávodí, nepřijel do Pokljuky na dovolenou.

„Ne, nejsem tu na dovolené, bohužel. Jsem tu pracovně – kvůli svým sponzorům i kvůli jednáním komise sportovců biatlonové federace. Navíc jsem členem komise sportovců pro olympijské hry v Pekingu, mám tady spoustu povinností. Takže je pro mě důležité tu být,“ odpovídá na dotaz Radiožurnálu Fourcade.

Francouz vypráví i o tom, jak teď vrací svým dcerám to, co jim za poslední roky plné odloučení dlužil. A taky ho těší, že se prý z biatlonu zase stává férovější sport.

Ostatně jistým zadostiučiněním je pro něj i fakt, že byl před několika dny definitivně usvědčen z korupce bývalý šéf IBU Anders Besseberg, který kryl ruský doping za úplatky nejen v podobě loveckých výletů a služeb prostitutek.

„Nijak mě to nešokovalo. I když, ano, vlastně jsem byl trochu překvapený, jak závažný celý Bessebergův případ byl. Ale ukázalo se, že jsem nebyl blázen, když jsem během své kariéry vykřikoval do světa a hodně nahlas upozorňoval na všechny ty problémy. Jak vidíte, měl jsem k tomu dobré důvody,“ říká třináctinásobný mistr světa, který se neproslavil jen všemi tituly, ale právě i bojem proti dopingu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme