Biatlonistům začne krátká příprava na mistrovství světa, Davidová a Krčmář mohou těžit z dobré formy

Většinu sezóny už mají za sebou, to nejdůležitější ale české biatlonisty teprve čeká. Po krátkém volnu se začnou připravovat na mistrovství světa. Poslední šanci vylepšit si před ním sebevědomí v závodě měli v závěru uplynulého týdne na Světovém poháru v italské Anterselvě.

Tento článek je více než rok starý.

Rasen-Antholz (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Medaili Markéta Davidová nezískala, ale aspoň kytici za šesté místo v posledním individuálním závodě Světového poháru před mistrovstvím světa ano. Leckdo by to mohl brát jako vítané povzbuzení před šampionátem. 

„Myslím, že biatlon už mě tolikrát vyškolil, že z toho nemá cenu dělat závěry. Nebudu se soustředit na závod, co byl, ale na závod, co bude,“ říká Davidová.

Ten nejbližší se uskuteční až na MS v německém Oberhofu a Markéta Davidová do něj půjde jako biatlonistka, která několikrát proháněla ty nejlepší na světě. Dvakrát se v této sezóně postavila na stupně vítězů.

Čeští biatlonisté doběhli v generálce na mistrovství světa ve štafetě šestí. Ženy skončily desáté

Číst článek

Česká závodnice navíc přidala dalších pět umístění v nejlepší desítce Světového poháru, do které se mezi muži třikrát vešel Michal Krčmář.

„Nechci říct, že jsem s tím absolutně spokojený, ale spokojený určitě jsem. Baví mě to, člověk je v popředí, jsem patnáctý ve svěťáku. To se mi před mistrovstvím světa stalo v kariéře jen jednou,“ pochvaluje si Krčmář.

Teď čeká elitní české biatlonisty krátký odpočinek a po něm necelé dva týdny přípravy na mistrovství světa.

„Co biatlonista nenatrénuje v létě, v zimě už většinou nedožene. Plán bude udržovací, bude to spíš třeba o detailech a zklidnění se na střelnici,“ uvědomuje si nedostatek času Lucie Charvátová.

Jak se pilování detailů Davidové a spol. povedlo, zjistíme na mistrovství v německém Oberhofu, které začne 8. února.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme