Úvod biatlonového mistrovství světa patřil Norsku. Česká smíšená štafeta skončila jedenáctá

Čeští biatlonisté zahájili mistrovství světa v Pokljuce jedenáctým místem ve smíšené štafetě. Kvarteto Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Markéta Davidová, Lucie Charvátová marně usilovalo o obhajobu loňského bronzu a po nevydařené poslední střelbě přišlo i o umístění v první desítce.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová (vlevo) předává štafetu Lucii Charvátové

Markéta Davidová (vlevo) předává štafetu Lucii Charvátové | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Zlaté medaile získalo potřetí v řadě Norsko. Čtveřice Sturla Holm Laegreid, Johannes Thingnes Bö, Tiril Eckhoffová a Marte Olsbuová Röiselandová porazila v závodu na 4x7,5 km druhou štafetu Rakouska o 27 sekund. Bronz vybojovalo Švédsko.

Úspěšný návrat po koronaviru. Biatlonista Krčmář získal na mistrovství Evropy stříbro ve stíhačce

Číst článek

Röiselandová získala desátý titul v kariéře a na druhém místě historických tabulek se dotáhla na Rusku Jelenu Golovinovou. Více zlatých medailí má mezi ženami jen Němka Magdalena Neunerová (12). Johannes Thingnes Bö přidal do sbírky už jedenáctý titul a o jeden překonal svého bratra Tarjeiho.

Smíšenou štafetu poprvé v historii světových šampionátů zahajovali muži a ženy pak musely místo obvyklých šesti kilometrů absolvovat také 7,5 km.

Českému týmu úvod nevyšel. Moravec na prvním úseku nabral minutové manko a předával na 18. místě. Krčmář i vinou tří dobíjení na stojce pozici vylepšil jen o dvě příčky.

„Nic moc, pokazil jsem si to na stojce. Všechno okolo bylo dobré, ale stojka byla totálně špatně. To se mi dlouho nestalo a mrzí mě to. Příčinu ale teď narychlo po závodě ještě nedokážu vyhodnotit, bylo to takové rozvrkočené,“ řekl Krčmář Radiožurnálu.

O posun do první desítky se pak postarala Davidová. „Asi bych byla radši někde víc vepředu, abych se nemusela tolik posouvat. Ale umístění v průběhu tolik neřeším, vždycky se z toho snažím udělat svůj vlastní závod,“ řekla Davidová.

Štafetu vytáhla rychlým během a přesnou střelbou na deváté místo, které držela v první polovině závěrečného úseku i Charvátová. Střelba ve stoje ale finišmance nevyšla. Biatlonistka, která v loňské bronzové sestavě nahradila Evu Puskarčíkovou, musela na dva trestné okruhy a v cíli za vítězným za Norskem zaostala o rovné tři minuty.

Mistrovství světa v biatlonu v Pokljuce - smíšená štafeta (4x7,5 km):
1. Norsko (Laegreid, J.T. Bö, Eckhoffová, Röiselandová) 1:20:19,3 (0 trest. kol + 11 dobíjení), 2. Rakousko (Komatz, Eder, Zdoucová, Hauserová) -27,0 (0+2), 3. Švédsko (Samuelsson, Ponsiluoma, Perssonová, H. Öbergová) -30,6 (0+8), 4. Ukrajina -31,1 (0+8), 5. Francie -46,2 (1+10), 6. Itálie -58,9 (0+6), 7. Německo -1:04,9 (0+11), 8. Kanada -2:06,0 (0+6), 9. Rusko -2:11,4 (2+9), 10. Švýcarsko -2:38,5 (1+9), 11. ČR (Moravec, Krčmář, Davidová, Charvátová) -3:00,0 (2+9).

nyc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme