Biatlonisty čeká závěrečná příprava. 'Před Soči to bylo příšerné,' vzpomíná Moravec

Biatlonisté mají za sebou Světový pohár v Anterselvě, do dalších závodů nastoupí až za tři týdny. Proto teď nebudou tolik na očích, i tak ale může být následující předolympijské období klíčové.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva/Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec při poslední závodě Světového poháru ve Francii

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

V cíli závodu s hromadným startem to vypadalo jako po bitvě, padlí biatlonisté s flintami na zádech se jen těžko zvedali ze země. Po třech týdnech dřiny je to pochopitelné, Ondřej Moravec ale už cestou do buněk přepnul z režimu Světového poháru na ten olympijský.

'Bohužel jsem na to dneska neměl.' Ondřej Moravec nepovažuje 14. místo za špatný výsledek

Číst článek

„Uvidíme za 20 dní, možná 19. Dneska to svítilo v televizi,“ ví docela přesně český reprezentant, za jak dlouho poprvé oblékne závodní číslo v Pchjongčchangu, i to co ho v příštích dnech čeká.

Ještě před cestou do Koreje krátký odpočinek a pak taky závěrečná příprava v biatlonově neprobádaném kazašském Almaty.

„Pro nás je to neznámá, protože jsme tam nebyli. Ale jednak je to trošku ve výšce a mluví pro to i časový posun. Až se pak budeme přesouvat do Koreji, už to nebude tak velký skok, už budeme za půlkou,“ odůvodňuje Radiožurnálu brzký přesun směrem na východ trenér Michael Málek.

Regenerace a příprava na den D

Se svými svěřenci má rozhodně na čem pracovat, i když jde spíš o detaily. Nedá se předpokládat, že po závěrečné přípravě přijede biatlonista do Pchjongčchangu jako vyměněný.

„Jde o to, kdo nejlíp zregeneruje a připraví tělo nejlíp, aby dokázal jet 11. února. Není to o zvedání výkonnosti, ta bude pořád podobná, ale teď se musíme rychle dát dohromady a pak se rychlými tréninky připravit na den D,“ říká Michal Krčmář.

Češi nyní mohou potvrdit, že v posledních letech vrcholné akce sezony a přípravy na ně zvládají, specialistou v tomto ohledu je Moravec. „Před Soči jsem zažil strašné přípravy, bylo to příšerné, ne o 180 stupňů, ale o 720. Ale rozhodně se toho nebojím.“

V Soči pak Ondřej Moravec získal tři medaile, dvě stříbrné a jednu bronzovou. Snad tedy znovu povstane v pravý čas, na závěrečné soustředění odlétá český tým už ve čtvrtek.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme