Titul mistra světa v závodě s hromadným startem slaví Ital Windisch, Krupčík doběhl dvacátý

Mistrem světa v závodu s hromadným startem se stal Dominik Windisch z Itálie. Druhý skončil Francouz Antonin Guigonnat, třetí Julian Eberhard z Rakouska. Čeští reprezentanti Tomáš Krupčík a Michal Krčmář doběhli na 20., respektive 28. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský biatlonista Dominik Windisch

Italský biatlonista Dominik Windisch | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Z českých závodníků se do závodu s hromadným startem kvalifikoval jen Tomáš Krupčík a Michal Krčmář.

Stejně jako v závodě žen, se s hustým sněžením potýkali i muži. Nepříznivé podmínky se ale vůbec nepodepsaly na střelbě Tomáše Krupčíka, který za třicet sekund odjížděl ze střelnice s čistým kontem a na devátém místě. Jeho reprezentační kolega Krčmář ho ale  napodobit nedokázal a chyboval třikrát.

Do čela závodu se posunul Němec Benedikt Doll, následovaný Johannesem Thingnesem Bö z Norska.

Krupčík zopakoval čistou střelbu i na druhé položce a nadále se držel v první desítce závodníků. To Krčmář sice vylepšil střelbu o dva trefené terče, ale byl stále na chvostu závodního pole. 

Co se ale biatlonistům na čele nevydařilo, byla první střelecká položka vestoje. Chybovali Bö, Doll i Simon Desthieux. Chybám se nevyhnul ani Krupčík, který minul dvakrát. I tak se ale udržel na průběžné deváté pozici.

Do čela zamířil ruský závodník Jevgenij Garaničev, který si zachoval bezchybnou střelbu i po třetí položce. Díky solidním běžeckým časům se na něj ale dokázali natlačit Bö s Dollem.

Garaničevovi se však vůbec nepovedla závěrečná střelba, kde nasázel celkem čtyři chyby. Ještě hůře se ale vedlo Böovi, který netrefil dokonce žádný terč. 

Do závěrečného úseku tak vyjel jako první Ital Dominik Windisch, na kterého dotíral Simon Eder z Rakouska.

Naději na umístění v top 10 si čtvrtou položkou odstřelil Tomáš Krupčík, který třikrát chyboval a spadl až někam k dvacáté pozici.

 „Byl to závod, jak má být. Nebylo to vůbec nic lehkého. I přes ten pokažený konec jsem relativně spokojený,“ hodnotil Krupčík pro Radiožurnál.

Incredible double for @Fisiofficial as after Wierer, Dominik Windisch takes the men's mass start! He can barely believe it! #2019Ostersund

16:43 – 17. 03. 2019

21 116

Italský závodník už vedoucí postavení udržel a stal se mistrem světa. Druhý skončil Antonin Guigonnat, třetí Julian Eberhard z Rakouska.

Tomáš Krupčík nakonec dojel dvacátý. Další ze závodníků s českou vlaječkou na kombinéze - Michal Krčmář, napáchal dohromady šest chyb a skončil osmadvacátý.

krb, nyc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme