Kalamita v Oberhofu. Pořadatelé biatlonového SP musí narychlo odklízet sníh

Ještě o víkendu bylo kolem tratí úplně zeleno, teď je ale v německém Oberhofu bílo až zbytečně moc. Sněhová kalamita zasáhla také dějiště prvního novoročního Světového poháru v biatlonu, který má začít ve čtvrtek odpoledne ženským sprintem.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof, Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pořadatelé v Oberhofu se musí vypořádat s přívalem sněhu

Pořadatelé v Oberhofu se musí vypořádat s přívalem sněhu | Foto: Jan Suchan

V biatlonové aréně v Oberhofu se střílí a trénuje, všechny biatlonové týmy se tam navzdory silnému a vytrvalému sněžení dostaly. To se ale nedá říct o všech vozech, které do dějiště dalšího biatlonového SP chtěly. Více než desítka kamionů uvízla v serpentinách před areálem.

Lucie Charvátová po letech znovu boduje: ‚Trenér nám dodal šťávu, biatlon mě začal znovu bavit.‘

Číst článek

„Oberhof nás nezklamal,“ usmívá se při pohledu na kalamitu kolem Ondřej Moravec. „Je to zima, jak má být. Lepší by bylo jít někam na skialpy nebo sedět v hospodě u svařáku. Sníh je potřeba, až odjedeme, bude se tu hezky trénovat, ale na závody a trénink to nic pěkného není,“ říká Radiožurnálu trenér Zdeněk Vítek.

Nejvíc starostí chumelení přidělalo organizátorům. Kdo měl volné ruce, dostal do nich lopatu, aby odhazoval z tribun až půlmetrovou vrstvu sněhu. Snadná není ani úprava tratí.

„Upravit to, když celý den sněží a nepřestalo, bude docela těžké. Myslím, že pořadatelé budou mít docela boj,“ tuší Ondřej Moravec.

„Přejedou to s rolbou a myslím, že závody se na tom odjedou,“ reaguje Zdeněk Vítek před ženským sprintem, který má plánovaný start na půl třetí odpoledne.

Jako vůbec první nastoupí na trať Lucie Charvátová, následovat má stovka soupeřek včetně dalších tří Češek. Veronika Vítková má startovní číslo 18, Markéta Davidová 57 a Eva Puskarčíková 99.

Jan Suchan, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme