Ondřej Moravec začal biatlonové mistrovství Evropy čtvrtým místem, od medaile ho dělilo 11 sekund

Biatlonista Ondřej Moravec obsadil na úvod mistrovství Evropy čtvrté místo ve vytrvalostním závodu a první individuální medaile z kontinentálního šampionátu mu opět unikla.

Tento článek je více než rok starý.

Raubiči/Bělorusko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českým fanouškům bude Ondřej Moravec chybět

Českým fanouškům bude Ondřej Moravec chybět | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Český reprezentant nabral v náročných větrných podmínkách dvě trestné minuty za nesestřelené terče, za bronzovým Endrem Strömsheimem z Norska zaostal 11,2 sekundy.

Srovnání s Koukalovou se brání. ‚Jsem teprve na začátku,‘ říká Markéta Davidová

Číst článek

Zlato získal Bulhar Krasimir Anev s jednou trestnou minutou, druhý byl se ztrátou 7,4 sekundy Nor Tarjei Bö, který minul tři rány. Moravec za vítězem zaostal o 24,2 sekundy.

Obě chyby udělal Moravec při druhé zastávce na střelnici. První ránu vstoje trefil, druhou minul. Na další ve větru čekal tři čtvrtě minuty a byl úspěšný. Podruhé chyboval při čtvrtém výstřelu, ale od té doby už dokázal trefovat do „černého“.

Druhý z českých reprezentantů Jakub Štvrtecký minul čtyři terče a obsadil 15. místo. Adam Václavík, který nasbíral dokonce sedm trestných minut, doběhl devětatřicátý. Milan Žemlička byl padesátý, Ondřej Hošek 67.

Vytrvalostní závod žen na 15 km je v Bělorusku na programu od 17:30. Na startu je i české kvarteto Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Anna Tkadlecová.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Raubiči (Bělorusko):
Muži - vytrvalostní závod (20 km):
1. Anev (Bulh.) 52:02,6 (1 trest. minuta), 2. T. Bö -7,4 (3), 3. Strömsheim (oba Nor.) -13,0 (2), 4. Moravec -24,2 (2), ...15. Štvrtecký -3:17,9 (4), 39. Václavík -5:30,1 (7), 50. Žemlička -6:28,3 (4), 67. Hošek (všichni ČR) -8:46,7 (6).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme