Do běžecké pohody to má daleko, uznává Ondřej Moravec. Na střelnici udělal školáckou chybu

Biatlonisté mají za sebou první vytrvalostní závod nové sezony Světového poháru. Nejlepšího českého výsledku dosáhl šestadvacátý Michal Šlesingr, třicátý pak skončil Ondřej Moravec. Zatímco prvně jmenovaný velmi dobře běžel a litoval tří střeleckých omylů, Moravec se naopak na trati zaostával za nejrychlejšími.

Östersund/Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec na trati v Östersundu

Ondřej Moravec na trati v Östersundu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Dvě kola to bylo jakžtakž, ve třetím kole to bylo fakt trápení. Poslední dvě kola to bylo trošku lepší, ale do nějaké pohody to má hodně daleko,“ zhodnotil Ondřej Moravec svůj výkon v rozhovoru pro Radiožurnál.

První závod v Östersundu ovládl Johannes Bö. Šlesingr a Moravec skončili ve třetí desítce

Číst článek

Kdyby vám před závodem někdo řekl, že uděláte jednu chybu, věřil byste v lepší výsledek?Těžko říct, do lyžařské pohody dost chybí. Asi bude nejlepší vzít si z toho to pozitivní, že ta střelba nebyla úplně zlá, a jít do dalšího závodu.

V létě jste měl zdravotní problémy vážnějšího rázu, projevuje se to i na startu sezony?
Nějaký výpadek se určitě projevil. Věřím, že se to zlomí a potřebuju nějaký závod, ve kterém se chytím, ale tenhle to určitě nebyl.

Se střelbou jsem spokojený. S jednou chybou to není špatné, v podstatě to byla rána, kterou jsem ani nechtěl spustit, ta vůbec neměla vyjít. Byla to školácká chyba, to udělají možná dorostenci, ne lidi na svěťáku.

Čtyřkilometrový okruh v Östersundu patří mezi vůbec nejtěžší ve Světovém poháru. Jaká to byla dřina?
Tahle dvacka nejvíc prověří. Nevím, jestli jsem tu byl někdy schopný jet slušný běžecký čas, když myslím celkovou ztrátu. Tady se fakt projeví fyzická připravenost a rozdíly jsou tady asi největší.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme