Bylo to utrpení, hodnotí stíhačku Krčmář. Na trati zaostával, při střelbě se mu vzpříčil náboj

Na trati se necítil vůbec dobře, problémy měl i na střelnici a navíc kvůli pomalému internetu neviděl zápas oblíbené Sparty. Michal Krčmář přesto zažil nejlepší vstup do Světového poháru v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka/Slovinsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář na odjezdu ze střelnice

Michal Krčmář na odjezdu ze střelnice | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Dneska jsem na to fakt neměl. Ten Jacquelin, o toho jsem se roztrhal jak kalendář,“ hodnotil závod Michal Krčmář ve vášnivé debatě s trenérem mužské reprezentace Zdeňkem Vítkem.

Johannes Bö udržel ve stíhacím závodu jen tak tak první místo ze sprintu. Krčmář a Moravec si pohoršili

Číst článek

Nejprve sebekriticky zhodnotil nepovedený běha pak i komentář k až komické situace na střelnici, která stála českého reprezentanta dobrých 20 vteřin. Na první položce se mu nejprve zaháklo poutko od hole o zbraň. A aby toho nebylo málo, pak se mu při přibíjení zasekl náboj.

„Když člověk přebíjí, prázdná nábojnice vylétne ven, ale mě se stalo, že nevyletěla a další náboj se tam natlačil a vzpříčil se. Náboj se šprajcnul, nešel zavřít závěr, musel jsem ho vyhodit ručně a pak ještě dobíjet,“ vysvětloval pak Radiožurnálu komplikace na první položce.

Ale na přesnost střelby technické problémy vliv neměly, víc trápí Michala Krčmáře fakt, že na trati tentokrát nestíhal.

„Na trati jsem nedokázal jen s nikým, bylo to utrpení. Nevím, jestli jsem měl jen horší den, ale ať jsem dělal, co jsem dělal, nedostal jsem se do závodu. 17. místo není úplná tragédie, ale pocit ze závodu mě moc netěší,“ vyprávěl.

Místo Sparty seriál a knížka

Kdyby si tak mohl Krčmář spravit chuť na hotelu po závodě, příležitost by byla, vždyť hrála jeho oblíbená fotbalová Sparta, jenže s technickými problémy se při neděli nepotýká zdaleka jen při manipulaci s malorážkou.

„Kdybychom měli lepší internet, tak si to pustím. Ale nejde si přehrát žádné video, tak jsem se dal na seriál a čtu si knížku. Internet nechávám stranou,“ směje se Krčmář a možná je dobře, že zápas Sparty neviděl.

Z prvního podniku Světového poháru si ale Michal Krčmář odváží 81 bodů do celkového hodnocení, a průběžné deváté místo. A jde tak o jeho suverénně nejlepší vstup do sezony v kariéře.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme