‚Člověk se musí hodně koncentrovat.‘ Biatlonisté už trénují s Rybářem a pilují klidovou střelbu

Nabírání fyzické kondice a také třeba klidová střelba. Takovou tréninkovou náplň mají aktuálně na programu během přípravy čeští biatlonisté. Na novou sezonu se chystají v Jablonci nad Nisou už pod vedením staronového trenéra Ondřeje Rybáře.

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Rybář

Ondřej Rybář | Zdroj: Profimedia

Hlavní trenér mužské reprezentace naordinoval biatlonistům klidový trénink, tedy střelbu bez předchozí zátěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se připravují v Jablonci na nadcházející sezonu. Více v příspěvku Pavla Petra

„Člověk se musí hodně koncentrovat, většinou je to dlouhé a vypálíme hodně ran. Je to bez jakéhokoliv zatížení, takže by to na střelbě mělo být znát,“ popsal Radiožurnálu Adam Václavík.

„Zatím to bylo spíš o maximální síle a dlouhých trénincích. Teď postupně začneme do intenzity,“ doplnil další reprezentant Jakub Štvrtecký.

Jako poslední se do tréninku zapojil stříbrný olympijský medailista Michal Krčmář. Tradičně s dobrou náladou a úsměvem na rtech, který mu ztuhne prý až při další fázi přípravy.

Česká zima nabídne čtyři podniky Světového poháru. Představí se Samková i biatlonisté v Novém Městě

Číst článek

„Od půl deváté do deseti je to na pohodu a pak to začne bolet až do večera. Nejčastěji máme kolo, běh a posilovnu. Panuje dobrá nálada, je čas si i pokecat nebo se odreagovat třeba při florbale,“ řekl Krčmář.

Samotné střelbě se biatlonisté v areálu Břízky věnovali více jak hodinu. „Pro nás je to pořád krok za krokem, další část tréninku. Jsou tam okamžiky, o které se mohou kluci opřít, ale také dost věcí, u kterých musí výrazně přitlačit,“ dodal ke klidové střelbě Ondřej Rybář.

V první polovině června čeká biatlonisty soustředění v Letohradu.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme