Pestrá strava či jídlo speciálně pro Krčmáře. Čeští biatlonisté si na soustředění přivezli svého kuchaře

Zatímco jeho strávníci dřou na tréninku, on v zástěře postává u plotny. A rozhodně se nenudí. Čeští biatlonisté si na soustředění do rakouského Ramsau přivezli svého kuchaře. Jaroslav Jíra se zkušenostmi z jedné z libereckých restaurací má na starosti jídelníček reprezentantů, kteří mají v tomto ohledu dokonalý servis. I když mytí nádobí už je na nich.

Tento článek je více než rok starý.

Ramsau (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Krčmář (archivní foto)

Biatlonista Michal Krčmář (archivní foto) | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pokud člověk čeká, že po příchodu do apartmánu českých biatlonistů uvidí strhané závodníky ležící třeba na gauči, tak je na omylu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Davida Nyče o tom, jak to vypadá na soustředění biatlonistů v Ramsau

Michal Krčmář totiž po večeři postává u dřezu, kde myje nádobí. „Je to takový můj koníček,“ směje se Krčmář v rozhovoru pro Radiožurnál. „Občas to tak vyjde. Kdo přijde na jídlo pozdě, tak se již nevejde do myčky a musí si nádobí umýt,“ popisuje Krčmář.

Kuchař české výpravy Jaroslav Jíra snahu biatlonistů i mimo tratě a střelnici oceňuje. „Fakt makají. Dají nádobí do myčky, utřou stoly, zametou, vyluxují. Mají disciplínu, nechtějí ani špinit druhý talíř po polévce.“

Jíra v Ramsau vaří pro 35 členů výpravy. „Od půl sedmé ráno intenzivně do jedné hodiny vařím, abych udělal snídaně, uvařil oběd a částečně se připravil i na večeři,“ popisuje svou denní náplň kuchař.

Příprava biatlonistů v létě? ‚Rozhýbávací květen, stoprocentní koncentrace později,‘ popisuje Krčmář

Číst článek

Jak takový jídelníček českých reprezentantů vypadá? „Nejvíce se sní zeleniny a ovoce, a to na všechny způsoby. Strava musí být pestrá, nikoliv jednotvárná, aby se čtrnáct dní nejedly například jen brambory. Populární jsou pohanka, cizrna, jáhly,“ vysvětluje Jíra.

A biatlonisté člena svého týmu chválí. „Jde mu to suprově. Jarda je náš poklad. Jsme tu dvanáct dní, a ještě jsme ani jednou neměli stejné jídlo,“ líčí Krčmář a doplňuje historku ze soustředění.

„Nedávno byly nudle s mákem, tak jsem mu řekl, že mám po sladkém hned hlad. No a přišel jsem z tréninku a Jarda mi speciálně udělal carbonara,“ říká dobře najedený a asi i proto usměvavý Michal Krčmář.

David Nyč, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme