Slovenka Kuzminová ovládla v Ruhpoldingu sprint, žádná z českých biatlonistek nebodovala

Slovenská biatlonistka vyhrála sprint v závodě Světového poháru v německém Ruhpoldingu jedenáct sekund před druhou Vittozziovou. Nejlepší z Češek byla 50. Markéta Davidová. O příčku za ní skončila Veronika Vítková. 54. místo patří Evě Puskarčíkové, 85. Lucii Charvátové a na samém konci výsledkové listiny skončila jako stá Jessica Jislová.

Tento článek je více než rok starý.

Ruhpolding/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anastasia Kuzminová

Anastasia Kuzminová | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Veronika Vítková se startovním číslem šest se vydala na trať jako první z českých biatlonistek. Už na první střelbě se jí ale nedařilo, když minula dva terče. Při druhé mířila mimo jednou a celkově to stačilo na 51. místo.

Vítězem sprintu v Ruhpoldingu se stal Johannes Bö, nejlepším Čechem byl na 25. místě Krčmář

Číst článek

Eva Puskarčíková zaznamenala na každé ze střeleckých položek jednu chybu, což v celkovém pořadí znamenalo pro českou reprezentantku 54. příčku. Markéta Davidová začala závod dobře, když při položce vleže vyčistila všechny terče. Při druhé vstoje ale zaznamenala dvě chyby a doběhla jako nejlepší z Češek 50.

Lucie Charvátová odstartovala jednou chybou na první střelbě. Na té druhé chybovala Češka dvakrát a v cíli z toho bylo konečné 85. místo.

Pověst českých biatlonistek nenapravila ani Jessica Jislová, která se vrátila po zdravotních problémech. Ta celkem chybovala čtyřikrát a v součtu s pomalým během to vystačilo na 100. příčku.

Vítězkou se stala Slovenska Anastasia Kuzminová, která vyhrála jedenáct sekund před druhou Lisou Vittozziovou z Itálie. Bronz bere stejně jako v německém Oberhofu švédská biatlonistka Hanna Öbergová.

Světový pohár bude v německém středisku pokračovat v pátek a v sobotu štafetami. V neděli jsou na programu závody s hromadným startem.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme