Johannes Bö vyhrál v Ruhpoldingu i závod s hromadným startem, Moravec doběhl 15.

Johannes Thingnes Bö vyhrál devátý podnik Světového poháru v sezoně. Vedoucí muž seriálu napravil chybu v poslední položce závodu s hromadným startem a v cílové rovince přesprintoval Rakušana Eberharda. Lepší ze dvou Čechů na startu Ondřej Moravec dojel 15., Michal Krčmář skončil o tři příčky zpět.

Ruhpolding (Aktualizováno: 15:34 20. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: Český biatlon, Jaroslav Svovoda

Johannes Thingnes Bö potvrdil svou dominanci v aktuální sezoně. V Ruhpoldingu vyhrál už sprint a radoval se také s norskou štafetou. V neděli svůj hattrick završil v závodě s hromadným startem.

Tentokrát to ale bylo těsné. Bö dojel se svým bratrem, Martinem Fourcade a Rakušanem Julianem Eberhardem na čele na poslední střelbu, jenže všichni čtyři favorité chybovali. Johannesův starší sourozenec Tarjei dokonce dvakrát.

Johannes Bö poráží všechny včetně bratra. ‚I na druhém místě bude mít dost bodů,‘ směje se Tarjei

Číst článek

Do posledního okruhu 15kilometrového závodu tak jako první vyrazili Francouz Fillon Maillet, Švýcar Weger a Nor Christiansen, trojice favoritů je pronásledovala s odstupem sedmi sekund.

Bö a spol. stáhli náskok kilometr před cílem a okamžitě šel do čela. Obrovské tempo nevydržel ani Martin Fourcade a Nor si do cílové rovinky přivezl na zádech kromě malorážky také Juliana Eberharda a Quentina Fillona Mailletta. Rakušana porazil o šest desetin, Francouze o necelé tři sekundy.

Až o 47 sekund později dorazil do cíle první Čech. Ondřej Moravec byl sice na střelnici bezchybný, jenže na okruhu vždy ztrácel. Po čtvrté střelbě byl desátý, ale do cíle se před něj dostalo ještě pět soupeřů.

Michal Krčmář byl kvůli jednomu trestnému kolu a také pomalejšímu běhu celkově osmnáctý, na vítěze ztratil rovnou minutu.

Do závodu žen se ani podruhé v sezoně české biatlonistky nedostaly. Premiérový triumf ve Světovém poháru oslavila domácí Franziska Preussová o pouhé dvě desetiny sekundy před Ingrid Tandrevoldovou z Norska. Žlutý trikot uhájila až devatenáctá Italka Dorothea Wiererová, která musela na tři trestná kola. Světový pohár bude pokračovat od čtvrtka v Anterselvě.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo) - závody s hromadným startem:
Muži (15 km):
1. J. T. Bö (Nor.) 36:43,8 (1), 2. Eberhard (Rak.) -0,6 (2), 3. Fillon Maillet -2,8 (1), 4. M. Fourcade (oba Fr.) -8,6 (1), 5. Christiansen (Nor.) -9,9 (1), 6. Desthieux (Fr.) -25,0 (2), 7. Peiffer (Něm.) -25,5 (2), 8. Weger (Švýc.) -26,9 (1), 9. Eder (Rak.) -33,0 (2), 10. T. Bö (Nor.) -33,4 (2), ...15. Moravec -47,4 (0), 18. Krčmář (oba ČR) -1:00,8 (1).
Průběžné pořadí SP (po 12 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 662, 2. Loginov (Rus.) 476, 3. M. Fourcade 428, 4. Desthieux 400, 5. Eder 394, 6. T. Bö 383, ...17. Moravec 226, 18. Krčmář 225.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme