Vítězem sprintu v Ruhpoldingu se stal Johannes Bö, nejlepším Čechem byl na 25. místě Krčmář

Johannes Bö se stal i s jednou chybou na střelnici vítězem sprintu v německém Ruhpoldingu, když vyhrál před svým bratrem Tarjeim a Němcem Dollem. Nejlepším z Čechů byl 25. Michal Krčmář a o šest míst za ním skončil Ondřej Moravec. Mimo bodovanou čtyřicítku skončili Jakub Štvrtecký a Tomáš Krupčík.

Tento článek je více než rok starý.

Ruhpolding/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Boe při závodě v italské Anterselvě

Johannes Thingnes Bö | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Jako první se vydal na trať z českých závodníků Ondřej Moravec s číslem dvanáct. Ani při jedné ze střeleckých položek neminul terč a do cíle dojel jako sedmý. Vinou pomalejšího běhu se ale postupně propadal pořadím a celkově bral 31. příčku.

Pořadatelé bojují v Ruhpoldingu se sněhovou kalamitou, biatlonový Světový pohár by ale měl začít

Číst článek

Stejně se dařilo střelecky i Michalu Krčmářovi, který vyrazil na trať jako druhý český zástupce. Stříbrný olympijský medailista ale pomalu běžel, takže v cíli byl až jako sedmnáctý. Po dojetí všech závodníku obsadil 25. místo.

Naopak střelecky se nedařilo Tomáš Krupčíkovi, když celkem dvakrát chyboval a dojel jako 71. Jakub Štvrtecký se na střelnici ani jednou nemýlil, ale stačilo mu to jenom na 43. místo.

Vítězem se stal Nor Johannes Bö, který vyhrál před svým bratrem Tarjeim o necelých osm sekund. Z bronzu se radoval domácí závodník Benedikt Doll.

V Ruhpoldingu je ve čtvrtek ještě na programu sprint žen, které na trať vyrazí od půl třetí. Světový pohár bude v německém středisku pokračovat v pátek a v sobotu štafetami. V neděli jsou na programu závody s hromadným startem.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme