Smíšené štafetě úvodní závod biatlonového Světového poháru nevyšel. České kvarteto dojelo čtrnácté

Smíšené závody, kterými v neděli ve slovinské Pokljuce začal Světový pohár biatlonistů, se českým reprezentantům příliš nevydařily. Lépe si vedli Eva Puskarčíkvá s Michalem Šlesingrem, kteří skončili v závodě dvojic desátí. Smíšená štafeta ve složení Veronika Vítková, Markéta Davidová, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář byla kvůli špatné střelbě až čtrnáctá. Závod vyhráli Francouzi.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Veronika Vítková (archivní foto) | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Smíšenou štafetu solidně rozběhla Vítková, která dobíjela jen jednou vestoje. Jen v závěrečném běžeckém kole na nejlepší ztratila, protože jí scházely síly z rychlého druhého okruhu. „Tam jsem toho měla opravdu dost a byla jsem ráda, že jsem se vůbec dostala do cíle,“ řekla.

Davidové předala jako devátá se ztrátou necelé půlminuty na vedoucí Finsko. Davidová ale selhala na střelnici, po každé z položek musela na jedno trestné kolo a česká štafeta se propadla na 13. místo s bezmála tříminutovým mankem na čelo.

Puskarčíková se Šlesingrem skončili na úvod biatlonového Světového poháru 10. v mixu dvojic

Číst článek

„Strašně mě to mrzí. Prostě už se v tom cítím dobře a pak tam dám takovou prasárnu. Ani nevím, jak bych se nazvala, strašně mě mrzí, že jsem jim to tak pokazila,“ hlesla nejmladší členka českého týmu.

Krupčík i Krčmář třikrát dobíjeli a pozici české štafety nevylepšili. Finišman Krčmář se po nepříliš vydařené položce vestoje propadl na 14. místo za Slováky, které už v závěrečném kole nepředstihl.

Pokračují tak nezdary českých biatlonistů ve smíšené štafetě, která před několika lety byla silnou disciplínou české reprezentace. V minulé sezoně se Češi ve Světovém poháru neprosadili do první desítky, na olmypijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu byli osmí.

Světový pohár v Pokljuce bude pokračovat ve středu vytrvalostním závodem mužů.

Úvodní závody SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Smíšená štafeta dvojic:
1. Brunová-Lieová, Birkenland (Nor.) 38:26,7 (0 trest. okruhů + 4 dobíjení), 2. Hauserová, Eder (Rak.) -8,5 (0+5), 3. Merkušynová, Tyščenko (Ukr.) -20,7 (0+1), ...10. Puskarčíková, Šlesingr (ČR) -1:32,8 (0+7).

Smíšená štafeta:
1. Francie (Bescondová, Braisazová, M. Fourcade, Desthieux) 1:10:02,8 (0+5), 2. Švýcarsko (E. Gasparinová, Häckiová, Weger, Finello) -38,7 (0+9), 3. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Windisch, Hofer) -52,1 (1+8), 4. Rusko -1:17,3 (0+6), 5. Finsko -1:30,9 (1+11), 6. Norsko -1:51,1 (0+7), ...14. ČR (Vítková, Davidová, Krupčík, Krčmář) -3:41,7 (2+13).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme