Davidová i další české biatlonistky ve sprintu propadly, pro zlato si dojela Norka Eckhoffová

Markéta Davidová i další české biatlonistky v sobotním sprintu na mistrovství světa v Pokljuce selhaly. Davidová jako jediná postoupila do nedělního stíhacího závodu, ale kvůli čtyřem chybám na střelnici do něj vyrazí až ze 44. místa. „Prostě jsem to zvorala,“ neskrývala svůj smutek v cíli. Titul získala Tiril Eckhoffová z Norska a posunula se do čela Světového poháru.

Pokljuka (Aktualizováno: 16:48 13. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Davidová na světovém šampionátu nenavázala na vyrovnané výkony z průběhu sezony, v níž čtyřikrát ve sprintu skončila v první desítce.

Z českých biatlonistů se ve sprintu nejlépe vedlo jedenáctému Krčmářovi, zlato putuje do Švédska

Číst článek

Se startovním číslem jedna se o šance na větší úspěch připravila už dvěma chybami při střelbě vleže, další dvě přidala vestoje.

„Já nevím, no. Je to tak, jak to je. Ale ono je to asi úplně jedno, když člověk střílí za čtyři. Já se s tou střelbou prala i během přípravy, prostě jsem se necítila a takhle jsem to zvorala,“ popsala svůj výsledek Radiožurnálu zklamaná Davidová.

Boj s větrem

Vítr byl nepřekonatelnou překážku i pro obhájkyni nečekaného bronzu z loňského šampionátu v Anterselvě Lucii Charvátovou, která udělala dokonce šest chyb a podělila se o 71. místo s Jessikou Jislovou, která minula čtyřikrát. Eva Puskarčíková obsadila 68. příčku.

Eckhoffová střílela bezchybně a vyhrála o 12 sekund před Francouzkou Anais Chevalierovou-Bouchetovou, která musela na jedno trestné kolo.

Eckhoffová se díky triumfu posunula do čela průběžného hodnocení seriálu před krajanku Marte Olsbuovou Röiselnadovou, jež jako obhájkyně titulu skončila se dvěma chybami pátá.

Bronz překvapivě získala Běloruska Hanna Solaová, jež dosud nebyla v žádném závodě SP na stupních vítězů. Její bronz je podobným překvapením jako loňské třetí místo Charvátové.

V této sezoně má běloruská biatlonistka jen sedmdesátiprocentní úspěšnost střelby, ale tentokrát v obtížných podmínkách trefila všech deset terčů.

nyc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme