Biatlonistky litovaly po štafetě nepřesné střelby. Puskarčíková ocenila novicku Voborníkovou

Kvarteto českých biatlonistek skončilo v závodě Světového poháru v Hochfilzenu na osmé pozici. Dlouholetou členku štafety Lucii Charvátovou tentokrát nahradila Tereza Voborníková, která zatím sbírala zkušenosti v soutěžích nižší úrovně.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonista Tereza Voborníková

Česká biatlonista Tereza Voborníková | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Jak tady nebyli diváci, tak jsem to zas tolik nevnímala. Ale je to Světový pohár, takže jsem byla nervóznější než na IBU Cupu,“ popisovala Radiožurnálu bezprostřední pocity po dojetí svého úseku Tereza Voborníková, která ve Světovém poháru debutovala před dvěma lety v německém Oberhofu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Tereza Voborníková má za sebou premiérový start v letošním Světovém poháru. Více v příspěvku Miroslava Lence

V letošní sezoně ale dostala od norského trenéra českých žen Egila Gjellanda důvěru vůbec poprvé, a to hlavně díky výsledkům v nižším IBU Cupu, ve kterém skončila od začátku sezony už čtyřikrát v první desítce. S využitím náhradních nábojů nakonec na svém úseku sestřelila všechny terče, přesto od sebe čekala lepší výkon.

„Spokojená nejsem, tři dobíjení jsou hodně. Dvě vestoje mě obzvlášť mrzí, takže se střelbou spokojená nejsem,“ dodala Voborníková.

Její výkon naopak ocenila jedna z nejzkušenějších českých reprezentantek Eva Puskarčíková. „Jsem ráda, že i když netrefila, tak nezazmatkovala, všechno dobila. Pro ni určitě velká zkušenost, odvedla pěknou práci.“

Puskarčíková byla poslední členkou české štafety, kterou nakonec do cíle dovezla na osmém místě. Od šesté pozice, která už znamená příslušnost k absolutní světové špičce, ji přitom v cíli dělilo pouhých osm sekund.

„Trochu mě mrzí, že jsem ve třetím kole neměla běžecky na to, abych zabojovala o šesté místo. Zaplaťpánbůh, že jsem na stojce nešla na trestné kolo, už to tam smrdělo. Ale i každé dobíjení pak stojí umístění,“ řekla k chybám na střelnici Eva Puskarčíková. České reprezentantky musely v závodě dobíjet celkem dvanáctkrát.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme