Českým biatlonistkám se ve štafetě nedařilo a dojely desáté. Neporazitelnost uhájily Norky

Biatlonistky Jessica Jislová, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Eva Kristejn Puskarčíková obsadily ve štafetě Světového poháru v Novém Městě na Moravě po střeleckém trápení 10. místo. Neporazitelnost v sezoně uhájily Norky, které si před prázdnými tribunami připsaly v součtu s minulým ročníkem celkově sedmé vítězství za sebou.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 16:38 7. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Charvátová

Lucie Charvátová | Zdroj: Profimedia

České biatlonistky musely v proměnlivém počasí s větrem a deštěm na tři trestná kola. Na střelnici navíc osmnáctkrát dobíjely a na vítězné Norky, které jely bez nemocné Marte Olsbuové Röiselandové, ztratily téměř čtyři minuty. Druhé místo obsadila Francie, třetí byly Němky.

‚Ze závodu nic neměli, i tak fandili. Patří jim obrovské díky.‘ Krčmář ocenil fanoušky za plotem

Číst článek

Jislová třikrát dobíjela a štafetu rozjela na osmém místě. Davidová na svém úseku především v běhu tradičně stahovala a posunula se na čtvrté místo, po střelbě vestoje ale musela na trestné kolo a nakonec předávala rovněž osmá.

„Bohužel jsme na to čtyřy a když jedna chybuje, aby ty další už nechybovaly. Jsem na sebe naštvaná, že jsem to nezvládla. Chtěla bych se tam vrátit a udělat to jinak,“ svěřila se Radiožurnálu Markéta Davidová.

Štafeta mužů začne ve Vysočina Areně v 17 hodin. S kariérou se v ní po devatenácti letech rozloučí Michal Šlesingr, jenž nastoupí v českém týmu spolu s Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Michalem Krčmářem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme