Po první položce v čele, na konci devátá. Davidovou ve stíhacím závodě srazily tři chyby na střelnici

Biatlonistka Markéta Davidová ve stíhacím závodu v Hochfilzenu třikrát chybovala a pohoršila si z pátého na deváté místo. Vyhrála Norka Marte Olsbuová Röiselandová, která se díky tomu dostala do čela Světového poháru. Lucie Charvátová po selhání při střelbě vestoje závod nedokončila.

Hochfilzen (Rakousko) (Aktualizováno: 13:07 13. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davidová výborně odstartovala. Po nule na první položce a zaškobrtnutí vítězky sprintu Bělorusky Dzinary Alimbekavové se ve druhém kole dostala do čela závodu. Z toho ale rychle zmizela, protože od druhé střelby nechala vždy jeden nesestřelený terč.

Šest startů, šest různých vítězů. ‚Fanoušky to musí bavit,‘ myslí si o nové biatlonové sezoně Krčmář

Číst článek

Tentokrát Davidová ani nepatřila k nejrychlejším na trati, kde se značnou část závodu pohybovala osamoceně. Podobně jako jiné biatlonistky se často ocitla na hranici pádu. I tak třiadvacetiletá biatlonistka udržela postavení v první desítce, kde se umístila potřetí v sezoně.

„V posledním kole jsem byla úplně hotová, takže myslím, že to bylo moje maximum. Snažila jsem se, ale navíc to prostě nebylo,“ řekla Radiožurnálu Davidová. „Doufám, že už je moje forma na lepší cestě,“ přeje si.

Při střelbě zcela selhala Charvátová. Po položkách vleže mohla s jednou chybou bojovat o umístění ve dvacítce, ale vestoje netrefila ani jeden z deseti terčů a do závěrečného běžeckého kola se už nevydala.

První výhru v tomto ročníku SP vybojovala Olsbuová Röiselandová, která se navzdory dvěma chybám posunula do čela ze čtvrté příčky po sprintu. Pomohl jí k tomu výborný běh a rychlá střelba.

Vítězka sprintu Alimbekavová znovu střílela čistě, ale na Norku ztratila bezmála 14 sekund. Na třetí místo se v závěrečném kole dostala Francouzka Julia Simonová.

Toto kolo SP v Hochfilzenu uzavře od 14.00 mužská štafeta. Češi do ní nastoupí ve složení Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Ondřej Moravec a Michal Krčmář.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Ženy - stíhací závod 10 km:
1. Röiselandová (Nor.) 29:04,6 (2 trestné okruhy), 2. Alimbekavová (Běl.) -13,9 (0), 3. Simonová (Fr.) -17,8 (3), 4. H. Öbergová (Švéd.) -21,4 (0), 5. Knottenová (Nor.) -52,6 (0), 6. Wiererová (It.) -1:04,9 (2), 7. E. Öbergová (Švéd.) -1:11,8 (3), 8. Preussová (Něm.) -1:13,9 (3), 9. Davidová (ČR) -1:22,0 (3), 10. Hauserová (Rak.) -1:31,6 (3), ...Charvátová (ČR) nedokončila.

Průběžné pořadí SP (po 6 z 26 závodů): 1. Röiselandová 271, 2. Alimbekavová 265, 3. H. Öbergová 259, 4. E. Öbergová 208, 5. Wiererová 185, 6. Preussová 184, ...11. Davidová 153, 53. Charvátová 25, 64. Jislová (ČR) 3.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme