Skvělá střelba, fantastický běh. Davidová vybojovala v Anterselvě stříbro v hromadném závodě

Česká biatlonistka Makéta Davidová se na Světovém poháru v Anterselvě podruhé probojovala na stupně vítězů. Po čtvrtečním triumfu ve sprintu přidala dvaadvacetiletá závodnice druhé místo v závodě s hromadným startem. První skončila Němka Laura Dahlmeierová, třetí její krajanka Vanessa Hinzová.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva/Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová slaví druhé místo v závodě s hromadným startem.

Markéta Davidová slaví druhé místo v závodě s hromadným startem. | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Jediná Češka na startu se do popředí závodu dostala po první střelecké položce, kterou zvládla bez jediné chyby, a držela se ve vedoucí skupince vedené vedoucí ženou celkového hodnocení Světového poháru Dorotheou Wiererovou.

Domácí Italky braly ve stíhačce v Anterselvě 1. a 3. místo, Davidová se propadla na 14. příčku

Číst článek

Skvěle zvládla česká závodnice i druhou střelbu a držela se na čtvrtém místě. Stále vedla  Wiererová. Na třetí položce mohla jít Davidová dokonce do čela, protože soupeřky kolem ní chybovaly, jenže poslední střelou minula terč i Češka, musela na trestné kolo a propadla se na šesté místo.

Na poslední střelbě, kam skvěle běžící Davidová dojela šestá, česká závodnice zvládla kritický moment, zastřílela čistě a pelášila na třetí příčce za německými soupeřkami Laurou Dahlmeierovou a Vanessou Hinzovou.

V posledním běžeckém úseku Davidová postupně ukrajovala z náskoku vedoucí dvojice, až se dostala před Hinzovou, na suverénně vedoucí Dahlmeierovou už ale nestačila a nakonec dojela druhá.

Po čtvrtečním prvním místu ze sprintu a prosincovém bronzu z vytrvalostního závodu v Pokljuce se tak dvaadvacetiletá biatlonistka potřetí v sezoně i v kariéře dostala na stupně vítězů v individuálním závodě. V italské Anterselvě Davidové ze tří závodů nevyšla jen sobotní stíhačka, v níž se propadla na 14. místo.

Vítězka Dahlmeierová útočila na zlato už ve sprintu, ale v závěru jí došly síly a skončila čtvrtá. V sobotní stíhačce se vklínila na druhé místo mezi dvě Italky, v neděli už si ale dojela pro dvacátý triumf ve Světovém poháru.

But what a weekend for @Český olympijský tým young 🌟 Davidova first win in the sprint backed up with a second place today in #ANT19

13:22 – 27. 01. 2019

14 103

Závody SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Ženy - závod s hromadným startem (12,5 km): 1. Dahlmeierová (Něm.) 35:32,8 (1 tr. okruh), 2. Davidová (ČR) -13,1 (1), 3. Hinzová (Něm.) -16,4 (1), 4. Öbergová (Švéd.) -17,1 (2), 5. Wiererová (It.) -32,2 (3), 6. Mäkäräinenová (Fin.) -33,3 (2), 7. Krjuková (Běl.) -34,2 (2), 8. Horchlerová (Něm.) -42,6 (0), 9. Brorssonová (Švéd.) -49,8 (2), 10. Olsbuová Röiselandová (Nor.) -50,1 (3).
Průběžné pořadí SP (po 15 z 26 závodů): 1. Wiererová 632, 2. Vittozziová (It.) 598, 3. Olsbuová Röiselandová 508, 4. Kuzminová 506, 5. P. Fialková (obě SR) 498, 6. Mäkäräinenová 443, ...24. Davidová 220, 41. Puskarčíková 101, 50. Vítková 69, 65. Charvátová 23, 81. Jislová (všechny ČR) 10.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme