Kvůli silným mrazům vyrazí biatlonisté do sprinterských závodů v Canmore až v neděli

Sprinterské závody na Světovém poháru v biatlonu v Canmore se kvůli extrémním mrazům pojedou až v neděli. Mezinárodní federace IBU je o den odložila, protože teploty v kanadském dějišti dnes mají dosáhnout až na minus 25 stupňů Celsia. To je o pět stupňů pod hranicí, kterou stanovují pravidla.

Tento článek je více než rok starý.

Canmore / Kanada Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V kanadském Canmore panují tuhé mrazy, proti kterým se závodnice brání všemi způsoby

V kanadském Canmore panují tuhé mrazy, proti kterým se závodnice brání všemi způsoby | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Arktické počasí v provincii Alberta si vynutilo změny programu už před začátkem tohoto dílu SP. Vůbec se například neuskutečnilo slavnostní zahájení a čtvrteční vytrvalostní závody se jely na zkrácené trati.

Příliš velký mráz. Biatlonové sprinty se v Canmore kvůli počasí nepojedou

Číst článek

Štafety byly přesunuty na původně volný pátek a nakonec se konaly v hraničních podmínkách za teplot až -18 stupňů.

Sprinty navíc v programu nahradily původně vypsané závody s hromadným startem. O této změně byli závodníci informování IBU už během týdne, jak Mezinárodní biatlonová unie uvedla na svém twitterovém účtu.

Neděle po změnách v programu představovala pro kanadské pořadatele rezervní den. Pokud to podmínky umožní, začne závod mužů na 10 km ve 20.20 středoevropského času, ženy se na 7,5 km dlouhou trať vydají ve 22.45.

Biatlonisté se poté přesunou do amerického střediska Soldier Hollow, kde je v příštím týdnu čeká generálka na březnové mistrovství světa v Östersundu.

V neděli večer byli pořadatelé kvůli setrvalým příliš nízkým teplotám nuceni biatlonové sprinty zrušit úplně.

Due to the weather forecast with temperatures below -25 degrees Celsius there will be no competitions on Saturday in Canmore. The two sprint competitions are rescheduled for Sunday:

10 Feb 2019 20:20 (all times CET) Men 10 km Sprint
10 Feb 2019 22:45 Women 7.5 km Sprint

00:47 – 09. 02. 2019

54 117

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme