Davidovou čeká v Anterselvě její nejoblíbenější areál. Ve vytrvalostním závodě bude důležitá hlavně střelba

Biatlonistka Markéta Davidová bude ve vytrvalostním závodě Světového poháru v italské Anterselvě útočit na zisk malého křišťálového glóbu za celkové vítězství v této disciplíně. Výhodou může být i fakt, že nejlepší české reprezentantce posledních let místní stadion vyhovuje.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Foto: Igor Stančík | Zdroj: Český biatlon

„Vždycky říkám, že je to můj nejoblíbenější areál. Je tu většinou hezky, svítí sluníčko a tratě nejsou tolik kopcovité, ale spíš rovinaté. Nejsou tady žádné krátké rychlé kopce,“ popisuje pro Radiožurnál Markéta Davidová místo, na kterém přesně před třemi lety zvítězila ve svém prvním závodu Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře českých biatlonistek před závodem Světového poháru v Anterselvě

A dařilo se jí i ze začátku letošní sezony, když vyhrála ve švédském Östersundu úvodní vytrvalostní závod. Ten druhý a zároveň poslední v aktuální olympijské sezoně Světového poháru je na programu právě v Anterselvě.

Asistent hlavního trenéra českých žen Jiří Holubec ale ze zkušeností ví, že speciálně ve vytrvalostním závodě může uspět velká skupina závodnic.

„Je to větší šance pro všechny. Minuta za nepovedenou střelbu je přece jen hodně. Ta dvacka bude důležitá, kdo se trefí, bude hodně vysoko,“ připomíná Holubec důležitost střelby, při které se za každou chybnou položku připočítává automaticky šedesát sekund.

Krčmář dojel ve vytrvalostním závodu v Anterselvě čtrnáctý, triumfoval překvapivě Rus Babikov

Číst článek

Speciálně u této disciplíny tak platí, že spolehlivá střelba může být důležitější než výjimečně rychlý běh. Dobře to ví i další z celkem pěti českých reprezentantek na startu Jessicsa Jislová, která je v aktuálním pořadí celkového hodnocení Světového poháru mezi dvacítkou nejlepších a ve svých sedmadvaceti letech tak zažívá suverénně nejvydařenější sezonu dosavadní kariéry.

„Budu ráda, když si dobře pocitově zazávodím. Tratě mi vyhovují, jsou takové mírnější a sjízdnější, i když je teď sice trochu ztížili,“ řekla Jislová.

O tom, jak se bude českým reprezentantkám dařit, uslyšíte od 14.15 v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport, na Radiožurnálu pak nabídneme pravidelné reportážní vstupy.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme