Biatlonistka Davidová má další medaili. Ve sprintu ve Francii zastřílela čistě a získala bronz

V pátek odpoledne se ve francouzském Le Grand Bornand uskutečnil sprint žen. Nejlépe z Češek skončila Markéta Davidová, která zastřílela čistě a vybojovala tak třetí místo. Rychlejší byly jen bezchybná Justine Braisazová a suverénním během se na prvním místo dostala, i přes jedno trestné kolo, Norka Tiril Eckhoffová

Aktualizováno Le Grand-Bornand Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Do závodu jako první odstartovala Lucie Charvátová a o čtyři pozice za ní Markéta Davidová. Eva Kristejn Puskarčíková měla startovní číslo 19 a Jessica Jislová 41. Závodnicím stěžoval podmínky poměrně hustý déšť. Ten se na kvalitě tratě začal projevovat až poté, co se po ní prohnalo několik biatlonistek.

‚Tratě tu jsou jako na přespoláku v Josefáči.‘ Okruh v Le Grand Bornand mezi favority Davidové nepatří

Číst článek

Česká jednička držela na prvních dvou mezičasech první místo. Po příjezdu na střelnici zvládla sestřelit všechny terče, stejně jako předtím její krajanka Charvátová. Davidová nasadila v prvním kole velmi rychlé tempo. Stíhala jí především Němka Denise Herrmannová, která svůj běžecký výkon potvrdila rychlou a přesnou střelbou a dostala se po ní před Češku o 2,6 sekundy.

Na stojce předvedla Charvátová dvě chyby, naopak Davidová zastřílela opět čistě. V tu dobu byla na střelnici také Eva Kristejn Puskarčíková, která na ležce minula dva terče a byla po první střelbě 17. se ztrátou 54 sekund na vedoucí Herrmannovou. Davidová pokračovala závodem nadále ve velmi rychlém tempu. Naopak její německá soupeřka na druhé střelecké položce minula dva terče.

První střelbou vstoupila do závodu také Dorothea Wiererová, která zvládla ležku bez chyby, ovšem ve stoje minula dva terče. Druhou bezchybnou biatlonistkou závodu se po druhé střelbě stala Justine Braisazová, třetí se stala Ruska Světlana Mironovová. Obě tyto závodnice se v posledním kole dotahovaly na českou biatlonistku, která jejich počínání sledovala z cíle. Ruská závodnice ale Davidovou o dvě sekundy nepřekonala. Francouzce Braisazové se to podařilo a o 14,3 sekundy se dostala před českou závodnici.

Další dvě chyby si Kristejn Puskarčíková připsala také na druhé střelbě a do cíle dojela na průběžném posledním místě. Jessica Jislová na ležce napodobila svou kolegyni Kristejn Puskarčíkovou, když minula dva terče. Střelbu ve stoje ale Jislová zvládla bez chyby a posunula se na průběžné 24. místo.

Svůj rychlý běh mezitím v závodě předvedla Norka Tiril Eckhoffová. Ta sice po střelbě v leže musela na jedno trestné kolo, ale stojku zvládla bez chyby a svým sprintem na trati se dostala před bezchybné závodnice a o 6,2 sekundy se posunula na první místo před Francouzku Braisazovou.

Žádná další závodnice se již před první trojici závodnic nedostala. Markéta Davidová tak vybojovala druhou medaili v této sezoně a šestou ve své kariéře.

Do stíhačky postoupily i Charvátová a Jíslová

Na sobotní stíhací závod se můžou těšit i Lucie Charvátová a Jessica Jíslová. Charvátová byla před týdnem ve sprintu v Hochfilzenu senzačně šestá a povedený výkon předvedla i teď ve Francii, kde skončila 21., tedy o jednu příčku před Dorotheou Wiererovou.

Jíslová chybovala stejně jako Charvátová dvakrát a nakonec skončila pětatřicátá. Tentokrát se vůbec nedařilo Evě Kristejn Puskarčíkové, která nakupila čtyři chyby a propadla se až na 65. místo, takže se jí sobotní stíhačka netýká.

SP v biatlonu v Le Grand-Bornand (Francie):
Ženy - sprint 7,5 km: 1. Eckhoffová (Nor.) 20:27,0 (1 tr. okruh), 2. Braisazová (Fr.) -6,2 (0), 3. Davidová (ČR) -20,5 (0), 4. Mironovová (Rus.) -22,5 (0), 5. Herrmannová (Něm.) -29,7 (2), 6. Tandrevoldová (Nor.) -31,7 (1), 7. Krjuková (Běl.) -44,9 (0), 8. Simonová (Fr.) -46,7 (1), 9. Pidhrušná (Ukr) -47,1 (0), 10. P. Fialková (SR) -48,8 (1), ...21. Charvátová -1:19,0 (2), 35. Jislová -1:42,6 (2), 65. Kristejn Puskarčíková (všechny ČR) -2:22,9 (4).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 24 závodů): 1. Wiererová (It.) 207 b., 2. Tandrevoldová 199, 3. Öbergová (Švéd.) 182, 4. Braisazová 173, 5. Eckhoffová 167, 6. Simonová 157, 7. Davidová 149, ...21. Kristejn Puskarčíková 83, 24. Charvátová 80, 40. Jislová 40.

and, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme