Biatlonistka Jislová dohání formu po nákaze covidem. ‚Vyšla jsem schody a hned se zadýchala,‘ vzpomíná

Českým biatlonistům se zatím koronavirus vyhýbá. S jednou výjimkou: před měsícem se nakazila Jessica Jislová. Teď už sice může na Světovém poháru ve finském Kontiolahti závodit, jenže bojuje s tréninkovým výpadkem.

Kontiolahti (Finsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Jessica Jislová

Jessica Jislová. Archivní foto | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„V podstatě jsem žádné příznaky neměla,“ popisuje Jessica Jislová pro Radiožurnál dny před pozitivním testem na koronavirus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Jessica Jislová bojovala s koronavirem v přípravě

Až poté si Jislová začala měřit teplotu, a protože ji měla několik dní lehce zvýšenou, tak radši celé dva týdny nesportovala ani doma.

„Prostě jsem se s trenéry dohodla, že dokud nebudu mít všechna vyšetření, tak ať to radši nechám, aby se něco neuspěchalo. Zkrátka jsem 14 dní nic nedělala, jen se válela a montovala si nábytek do bytu,“ směje se česká biatlonistka.

Takže zatímco předtím se Jessica Jislová na lyžích dotahovala na nejrychlejší české biatlonistky a medailistky z mistrovství světa Markétu Davidovou s Lucií Charvátovou, najednou jí začaly dělat problémy i běžné činnosti.

„Vyšla jsem schody a byla jsem hned strašně zadýchaná. Je nepříjemné pozorovat, jak ta forma mizí,“ líčí Jislová.

Výsledky v Kontiolahti

Stabilní členka ženské štafety navíc přišla v době svého výpadku o těžké tréninky, které ji měly ještě posunout.

„Viděla jsem, co všechno mi kvůli nemoci utíká. Doufám, že to na mně nezanechalo nějaké větší následky. Nějak se s tím budu muset poprat, určitě nejsem jediná ze startovního pole, koho to potkalo. A to můžu být ráda, že jsem koronavirus prodělala před sezonou, a ne v průběhu,“ hledá alespoň nějaká pozitiva Jislová, která měla v úvodních dvou závodech sezóny 72. a 73. běžecký čas ze zhruba stočlenného startovního pole.

„Doufám, že na tom v příštích závodech budu líp. Ještě to nebudu úplně vzdávat, uvidíme, jak to půjde dál,“ doplňuje Jislová.

Třeba se dočká už tento týden, kdy ji na Světovém poháru v biatlonu ve Finsku v ideálním případě čekají sprint, štafeta a stíhací závod.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme