Biatlonistům sprint Světového poháru v Hochfilzenu nevyšel. Poprvé vyhrál Němec Kühn

Českým biatlonistům se ve sprintu Světového poháru v Hochfilzenu nedařilo. Do sobotního stíhacího závodu se dostal pouze 39. Michal Krčmář. Ve třiceti letech se dočkal prvního triumfu v seriálu Němec Johannes Kühn.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve třiceti letech se dočkal prvního triumfu ve Světovém poháru Němec Johannes Kühn

Ve třiceti letech se dočkal prvního triumfu ve Světovém poháru Němec Johannes Kühn | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: ČTK / AP

Kühn vyhrál před Švédem Martinem Ponsiluomou. Třetí skončil překvapivě Bělorus Anton Smolskij. Nor Vetle Sjaastad Christiansen se 16. místem udržel v čele pořadí Světového poháru.

Dokázal jsem si, že na to mám, dodá mi to energii, těšilo Krčmáře čtvrté místo ze stíhačky

Číst článek

Krčmář stříl přesně vleže, ale vstoje minul dvakrát a pozici na hranici dvacítky neudržel. „Rány mě mrzí. Jsem rozpolcen, zkazil jsem si tím závod. Byl těžký sníh a chvilku mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Celkově nebyl závod povedený,“ hodnotil Krčmář v České televizi.

Nikdo z dalších českých reprezentantů se do šedesátky pro sobotní stíhačku nevešel. Adam Václavík jel čtyři trestná kola a byl 71., o místo za ním skončil Jakub Štvrtecký (tři chyby), Mikuláš Karlík (čtyři) dojel na 76. pozici a Vítězslav Hornig (dvě) osmaosmdesátý.

Ženám začne sprint ve 14.15 a na startu budou Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Tereza Vinklárková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme