Biatlonová sezona odstartuje ve Finsku bez diváků, pořadatelé reagují na doporučení úřadů

Úvodní závody Světového poháru v biatlonu v Kontiolahti nakonec budou bez diváků. Finští pořadatelé navzdory koronavirové pandemii počítali ještě na začátku týdne s tím, že do areálu pustí až 4500 lidí, ve čtvrtek se ale na základě doporučení místních úřadů rozhodli závody zorganizovat za zavřenými dveřmi.

Tento článek je více než rok starý.

Kontiolahti Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Zdroj: Profimedia

Podle agentury DPA nebyla na závody prodána ani čtvrtina vstupenek, jež byly k dispozici. Tradičně jezdí do Kontiolahti hodně biatlonových fanoušků ze sousedního Ruska, nicméně kvůli koronavirovým opatřením je pro ně cestování do Finska komplikované.

The Finnish Biathlon Association and @Kontiolahti Biathlon have decided today, based on recommendations by the regional joint municipal authority for North Karelia social and health services Siun sote, that the World Cup events in Kontiolahti will be held without spectators.

20:47 – 26. 11. 2020

11 74

Koronavirus zasáhl také do startovní listiny úvodních závodů biatlonové sezony. Slovenská reprezentace se bude muset v Kontiolahti obejít bez elitních sester Paulíny a Ivony Fialkových, jež musely kvůli nákaze ve svém týmu zůstat v karanténě ve Švédsku.

Rusové zase nebudou mít na startu Antona Babikova a Jevgenije Garaničeva, kteří museli do izolace po příjezdu do Finska. Testování v Kontiolahti odhalilo koronavirus také ve výpravách Lotyšska, Moldavska, Francie a Rumunska.

Světový pohár začíná v sobotu vytrvalostními závody.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme