Světový pohár v biatlonu bude v Novém Městě na Moravě kvůli hrozbě koronaviru bez diváků

Světový pohár v biatlonu se bude tento týden konat v Novém Městě na Moravě bez přítomnosti diváků. V pondělí o tom rozhodla Bezpečnostní rada státu, oznámil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Rada se pořádáním poháru zabývala v souvislosti se šířením koronaviru. Na závody ve Vysočina Areně se chystaly desetitisíce fanoušků. Testy v neděli odhalily v Česku první tři případy nákazy novým typem koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 10:18 2. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě

Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě | Zdroj: Profimedia

Ve středu bude Bezpečnostní rada státu jednat o osudu dalších sportovních akcí s větším počtem diváků. Například v neděli se ve fotbalové lize hraje derby Slavia – Sparta, na které by mohlo dorazit 20 tisíc fanoušků.

V Česku byl potvrzen čtvrtý případ koronaviru, nakažená žena je v ústecké nemocnici

Číst článek

„Z mého pohledu je to rozhodnutí Bezpečnostní rady státu a organizátoři se s tím budou muset vypořádat. Vzhledem k tomu, kolik lidí na tu akci mělo přijet, je to preventivní opatření a za mě, já jsem žádnou jinou alternativu neviděl,“ řekl novinářům po jednání rady Hamáček.

Bezpečnostní rada státu o koronaviru jednala už minulý týden, občanům pak doporučila necestovat do italských regionů postižených nákazou. Tento týden se rada zaměřila na masové akce včetně biatlonu.

„Jak je známo, Švýcarsko rozhodlo o zákazu akcí s více než tisícovkou osob, Francie s 5000 osob. Ve středu ráno rozhodneme o dalších akcích,“ řekl na tiskové konferenci po radě premiér Andrej Babiš (ANO).

Vstupné za 22 milionů korun

Světový pohár v Novém Městě se bude konat od 5. do 8. března. Během čtyř dnů je na programu šest závodů. Organizátoři očekávali každý den 30 000 návštěvníků. Prodány byly vstupenky za 22 milionů korun, uvedl dříve Babiš.

Organizátoři závodů v Novém Městě na Moravě minulý týden uvedli, že jsou připraveni řídit se pokyny státní správy. Doufali, že se závody uskuteční podle plánu. Starosta Nového Města Michal Šmarda (ČSSD) na twitteru apeloval na to, aby BRS rozhodnutí o biatlonu už neodkládala.

Novým typem koronaviru, šířícím se od prosince z Číny, se nakazilo už přes 88 000 lidí v téměř sedmi desítkách zemí. Tři tisíce nakažených zemřely. Z evropských zemí hlásí nejvíce případů nákazy Itálie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme