Návrat Laury Dahlmeierové. Biatlonová hvězda se v Novém Měste znovu objeví ve Světovém poháru

Hvězda ženského biatlonu Laura Dahlmeierová bude v Novém městě na Moravě poprvé v sezoně bojovat o body ve Světovém poháru. Dvojnásobná olympijská vítězka z Německa kvůli zdravotním problémům vynechala úvodní dva soutěžní víkendy v Pokljuce a Hochfilzenu, na Vysočinu už si ale naplánovala comeback a nechybí v nominaci na páteční sprint.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeirová vládne biatlonistkám

Laura Dahlmeirová vládne biatlonistkám | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Dahlmeierová musela na podzim kvůli opakovaným a vleklým infekcím přerušit přípravu. Znovu trénovat začala teprve v listopadu a s jejím návratem se počítalo spíše až po Novém roce. V minulém týdnu už se ale představila v IBU Cupu v Riddaně a s Romanem Reesem obsadili druhé místo v závodě smíšených dvojic.

Šlesingr v Novém Městě nedokončil trénink, biatlonista má problémy se zády

Číst článek

Právě v Novém Městě v roce 2013 poprvé startovala Dahlmeierová na seniorském mistrovství světa. A před třemi lety v českém středisku držitelka rekordních pěti zlatých medailí z loňského MS v Hochfilzenu vyhrála první individuální závod SP v kariéře, shodou okolností sprint. Od té doby vybojovala v seriálu ještě 18 prvenství.

„Nové Město je pro mě speciální a celkem významné místo. Takové místo (mých) premiér. Když na něj pomyslím, vybavují se mi krásné vzpomínky,“ uvedla na sociálních sítích. Její realizační tým ale varuje před přílišným očekáváním. „Laura po zdravotní stránce snese plnou zátěž, je ale zcela druhořadé, jak se umístí,“ podotkl jeden z trenérů Florian Steirer.

Od Dahlmeierové se nicméně očekává, že nastartuje lepší časy pro německý ženský tým, který zažívá nejhorší vstup do sezony v historii. Němky v ní ještě nevybojovaly žádné medailové umístění.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme