‚Není důvod k panice.‘ Organizátory biatlonových závodů v Novém Městě netrápí počasí ani koronavirus

Organizátoři Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě oznámili, že počasí březnové závody neohrozí. Sněhu podle nich bude na trati dostatek. Některá rizika ale pořadatelé nemohou ovlivnit jako například šíření koronaviru po Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplněná tribuna při mužském sprintu v Novém Městě na Moravě

Zaplněná tribuna při mužském sprintu v Novém Městě na Moravě | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Je to samozřejmě problém, nemá smysl říkat, že ne. Uvidíme, jaký bude vývoj situace. Doufáme, že se nic zásadního nestane. Ten virus se po Evropě šířit bude, nám nezbývá než čekat, jak na to zareagují státní orgány, a podle toho se budeme muset přizpůsobit situaci,“ připouští předseda organizačního výboru a šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Není důvod k panice.‘ Organizátory biatlonových závodů v Novém Městě netrápí počasí ani koronavirus

K Hamzovi se po tiskové konferenci od přítomných novinářů donesla nepříjemná zpráva. V souvislosti s koronavirem, který způsobuje nemoc Covid-19, je právě v dějišti blížícího se Světového poháru – tedy v Novém Městě na Moravě – jedna žena v domácí karanténě a čeká se na výsledky testů. Podle Hamzy je ale v tuto chvíli předčasné dělat jakékoliv závěry.

„Počkáme na vývoj v příštích dnech, na zasedání Bezpečnostní rady státu, které má být podle mých informací v pondělí,“ říká Hamza.

Kvůli koronaviru se v Itálii ruší sportovní akce, v ohrožení je i finále lyžařského Světového poháru

Číst článek

Čeští biatlonisté se na konci minulého týdne vrátili ze světového šampionátu v italské Anterselvě. Kvůli šíření koronaviru právě v Itálii organizátoři odložili několik zápasů fotbalové ligy, finále volejbalového poháru a v ohrožení je třeba i finále lyžařského Světového poháru v alpských disciplínách. Biatlonisté ale v Jižním Tyrolsku žádnou paniku nezaznamenali.

„Za celou dobu jsme nezaregistrovali, že se něco děje. V Itálii to běželo úplně normálně, žádný speciální režim jsme neměli. I teď to běží jako v jakékoliv jiné sezoně. Zatím asi není důvod k panice,“ říká sportovní ředitel českého biatlonu Ondřej Rybář.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě je na programu od 5. do 8. března. Vstupenky jsou téměř vyprodané, na víkendové štafety a závody s hromadným startem organizátoři očekávají zhruba třicetitisícové návštěvy.

Lukáš Michalík, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme