Nárůst o deset procent a více odměněných. Biatlonisté si od příští sezóny víc vydělají

Mezinárodní biatlonová federace (IBU) zvýší od příští sezony o deset procent dotace na každý díl Světového poháru a mistrovství světa. V individuálních závodech si nejlepší biatlonisté rozdělí více než 400 000 eur (přes 10 milionů korun) a počet odměněných vzroste z patnácti na dvacet.

Salcburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italská biatlonistka Lisa Vittozziová

Italská biatlonistka Lisa Vittozziová | Foto: Lehtikuva | Zdroj: Reuters

Odměny biatlonistům vyplácí IBU a zvýšení se netýká prvního až sedmého místa. Pokud tak nejlepší Češka uplynulé zimy Markéta Davidová přidá v nadcházející sezoně další triumf, tak si stejně jako letos po sprintu v Anterselvě vydělá 15 000 eur. Prémie budou navýšeny od osmého místa a ještě dvacátý v pořadí dostane 500 eur.

Emmons má za sebou první sezonu u biatlonistů. ‚Máme na čem stavět, letos se zapojím víc,' říká

Číst článek

Nejbohatším zimním sportem jsou sjezdaři. Pořadatelé Světového poháru zpravidla udělují za výhru 45 000 švýcarských franků (milion korun) a odměny dostává třicítka závodníků. Američanka Mikaela Shiffrinová si v uplynulé zimě vyjela 886 368 franků, což je 20 milionů korun.

České snowboardingové hvězdy Ester Ledecká a Eva Samková za výhru v paralelních disciplínách resp. snowboardcrossu ve Světovém poháru berou 13 500 franků a v každém závodu se prize money rozdělují mezi nejlepší šestnáctku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme