Z benjamínka jedním z nejstarších. ‚Učím se žít s novou rolí,‘ říká Krčmář před startem sezony

Už v sobotu odstartuje ve švédském Östersundu nová biatlonová sezona. A protože má jasný vrchol – únorové olympijské hry v Pekingu, začíná Michalu Krčmářovi tak trochu cesta za obhajobou olympijského stříbra.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík
Stejně neúspěšně jako místní hlasatelka s jeho jménem se pral i Michal Krčmář na olympiádě v Pchjongčchangu se svými emocemi. I když on se ani prát nechtěl.
Přehrát

00:00 / 00:00

Z benjamínka jedním z nejstarších. ‚Učím se žít s novou rolí,‘ říká Krčmář před startem sezony

„Je to něco neuvěřitelného. Musím zmínit Jardu, Bouška a Ondru. To jsou tři kluci, kteří mě dostali nahoru a kterým vděčím za tenhle úspěch,“ radoval se tehdy Krčmář.

Utekly čtyři roky, z Jaroslava Soukupa, Michala Šlesingra i Ondřeje Moravce jsou biatlonoví důchodci, a tak je Michal Krčmář z jednoho z benjamínků mužského A-týmu rázem tím nejstarším.

„Učím se žít s novou rolí, protože mi ti kluci docela chybí. Probírali jsme všechno, ať už situace doma nebo cokoliv. A teď to nemám. Ti mladí žijou trošku jinak,“ popisoval Michal Krčmář v exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál.

Biatlonistou roku je potřetí v řadě Davidová. Triumf jí zajistil světový titul z vytrvalostního závodu

Číst článek

Mladší generaci teď zastupují Mikuláš Karlík nebo Vítězslav Hornig a třeba je pro ně teď Krčmář podobným vzorem, jaké on měl ve svých starších parťácích.

„Musel jsem se v tomhle asi trochu zkrotit. Ze začátku jsem chtěl těm klukům poradit, říct jim něco, ale zjistil jsem, že mají svoje cesty, a tak jsem se trochu stáhnul.“

Místo ostatních se teď Michal Krčmář soustředí sám na sebe, rád by se aspoň sem tam pral s těmi nejlepšími. Vždyť od minulých olympijských her v individuálních závodech medaili nezískal. První šanci sezony má ve vytrvalostním závodě, který začne v sobotu v 15.00. Ženy startují v 11.45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme