Pořadatelé bojují v Ruhpoldingu se sněhovou kalamitou, biatlonový Světový pohár by ale měl začít

Stálo to víc práce i nervů než v předchozích letech, ale Ruhpolding o biatlonový Světový pohár ani letos pravděpodobně nepřijde. Navzdory tomu, že jihovýchod Bavorska postihla velká sněhová kalamita, v minulých dnech tu padaly laviny i stromy a několik silnic v okolí stadionu je z bezpečnostních důvodů uzavřených.

Ruhpolding/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatický dojezd závodu s hromadným startem v Ruhpoldingu - Michal Šlesingr (vlevo)

Dojezd závodu s hromadným startem v Ruhpoldingu v lednu roku 2015. Vlevo finišuje nakonec třetí Michal Šlesingr. | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Po stadionu stále ještě jezdí bagr a převáží sníh na místa, kde tolik nepřekáží. Slyšet je tu taky chrastit řetězy na kolech sypače, který má zajistit, aby to v areálu neklouzalo lidem ani autům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořadatelé bojují v Ruhpoldingu se sněhovou kalamitou, biatlonový Světový pohár by ale měl začít

O kus dál zase četa dobrovolníků odškrabává led z chodníků, po kterých chodí biatlonisté v prostoru pro rozhovory. V Ruhpoldingu chtějí mít závody co možná nejlepší, i když letos tedy jen v rámci možností.

„Myslím, že je to fakt dobré. Možná něco tuhle, něco támhle by mohlo být lepší. Ale mluvil jsem s mezinárodními rozhodčími a ti říkali, že je to excelentní,“ říká šéf organizátorů a zároveň starosta Ruhpoldingu Claus Pichler.

Jenže je tu stále ještě možnost, že to všechno bude k ničemu...

Z nejlepšího biatlonisty historie je televizní expert. ‚Nabídky trénovat zatím odmítám,‘ říká Björndalen

Číst článek

„V našem okrese je vyhlášený výjimečný stav, takže všechno záleží na zemském radovi. Když řekne, že máme zrušit závody, musíme to udělat. Teď čekáme na jeho definitivní ‚ano‘, že Světový pohár může proběhnout,“ dodává Pichler.

Zatím museli organizátoři zrušit slavnostní zahájení a přeložit středeční sprint mužů na čtvrtek. I kvůli tomu, že v neděli lidé i technika místo stadionu pracovali přímo v Ruhpoldingu a odklízeli všechen sníh ze střech. Někde ho byl i metr.

„Víte, to je myslím otázka humanity. Když někdo potřebuje pomoct, tak to uděláte,“ říká Claus Pichler, starosta Ruhpoldingu a šéf organizátorů tamního Světového poháru, který se snad i letos bude moct uskutečnit. Začít by měl ve čtvrtek v 11.00, kdy je na programu sprint mužů.

Zátiší s bagrem, hromadou sněhu a obrysy skokanských můstků #ruhpolding #biatlon

16:36 – 16. 01. 2019

7

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme