Klepání pro štěstí nepomohlo, úvodní závod biatlonového Světového poháru bude bez Moravce

Nervozita stoupá, už v neděli zazní poprvé v téhle sezoně biatlonového Světového poháru startovní výstřel. Ve slovinské Pokljuce u toho ale nečekaně nebude v roli závodníka Ondřej Moravec. Škoda, ještě před několika dny všechno vypadalo jinak.

Pokljuka Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Na závody se těším, letos jsem neměl, zaklepu, žádné problémy. Přípravu jsem odtrénoval bez nějakých problémů,“ vyprávěl Ondřej Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klepání pro štěstí nepomohlo, úvodní závod biatlonového Světového poháru bude bez Moravce

Jenže nezaťukal na dřevo, ale na zuby, tak možná proto do úvodního závodu Světového poháru nevyjede. I když uznejme, že žaludeční problémy mají asi i racionálnější opodstatnění.

Každopádně možná takhle z pověrčivosti zaklepal naposledy, vždyť ještě v týdnu nadšeně vyprávěl o tam, jak moc ho po nějaké době zase baví biatlon a jak je konečně zdravý. Jenže když ostatní v Pokljuce ladili mušku na posledním tréninku před závody, Moravec byl zavřený na samotce na hotelovém pokoji s vědomím, že možná zakřikl předsezonní pohodu.

„Je to hrozné. Těch věcí, co bylo třeba v úterý, bylo víc. Adam Václavík volal, že se necítí dobře, že mu teče z nosu a bolí ho v krku. Pak bylo ještě něco a pak ještě tohle. Není to úplně jednoduché, ale myslím, že to zvládneme,“ říká trenér mužů Zdeněk Vítek.

IBU zastavila činnost devíti kazašským biatlonistům, jsou podezřelí z porušení antidopingových pravidel

Číst článek

Tento týden zatím není podle Vítka tím nejšťastnějším, ale už odpoledne může být všechno jinak a mnohem veselejší. A co může pomoct víc než dobrý výsledek v prvním závodě sezony. Navíc nasazení Tomáše Krupčíka na třetí úsek smíšené štafety prý není jen látáním děr v sestavě.

„Když vezmeme poslední kontrolní tréninky, tak tam Tomáš jezdil na lyžích výborně,“ říká Michal Krčmář, finišman smíšené štafety.

Veronika Vítková se vydá na trať jako první z Čechů v neděli ve 14.35, už v poledne začne nová sezona závodem dvojic. Na Radiožurnálu uslyšíte pravidelné reportážní vstupy.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme