Puskarčíková se Šlesingrem skončili na úvod biatlonového Světového poháru 10. v mixu dvojic

Čeští biatlonisté Eva Puskarčíková a Michal Šlesingr skončili na úvod Světového poháru desátí v závodě smíšených dvojic. O lepší umístění je připravila Šlesingrova položka vleže na posledním úseku. Ve slovinské Pokljuce zvítězili Norové Thekla Brun-Lieová a Lars Helge Birkeland, na které české duo ztratilo minutu a půl.

Pokljuka/Slovinsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smíšená štafeta dvojic na Světovém poháru v Pokljuce.

Smíšená štafeta dvojic na Světovém poháru v Pokljuce. | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Čeští reprezentanti stříleli ve srovnání s konkurenty o něco pomaleji, ale po šesti položkách měli na kontě jen tři dobíjení a atakovali šestou příčku, která je českým maximem v této disciplíně. Výkon Gabriely Koukalové a Ondřeje Moravce z března 2017 ale nakonec nezopakovali.

Klepání pro štěstí nepomohlo, úvodní závod biatlonového Světového poháru bude bez Moravce

Číst článek

Šlesingr na svém druhém úseku při střelbě vleže třikrát minul, a i když úspěšně dobil, propadl se na desáté místo s velkým odstupem na závodníky před sebou.

„Ty rány byly na Michala daleko. Řekl bych, že se chtěl dotáhnout na ty kluky vepředu, chtěl to trochu zrychlit a to se mu nevyplatilo,“ řekl v České televizi trenér mužů Zdeněk Vítek.

Za vítěznými Nory obsadily další místa na stupních vítězů rakouská a ukrajinská dvojice.

V Pokljuce se v neděli od 14.35 pojede ještě klasická smíšená štafeta, do které český tým nastoupí ve složení Veronika Vítková, Markéta Davidová, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář.

Úvodní závody SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):
Smíšená štafeta dvojic:
1. Brunová-Lieová, Birkenland (Nor.) 38:26,7 (0 trest. okruhů + 4 dobíjení), 2. Hauserová, Eder (Rak.) -8,5 (0+5), 3. Merkušynová, Tyščenko (Ukr.) -20,7 (0+1), ...10. Puskarčíková, Šlesingr (ČR) -1:32,8 (0+7).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme