Smíšená štafeta biatlonistů dojela v Novém Městě na Moravě sedmá, závod ovládlo kvarteto z Francie

Kvarteto Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska skončilo na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě sedmé ve smíšené štafetě. Čeští biatlonisté doplatili na Krčmářovo trestné kolo a hodně dobíjení v podání dalších členů týmu. Ztratili více než dvě minuty na vítěznou Francii.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 13:45 5. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Na střelnici se trápila už úvodní členka týmu Voborníková. Spotřebovala pět náhradních nábojů, a když k tomu přidala pomalejší běh, předávala jako jedenáctá s bezmála minutovým mankem.

‚Dojela jsem na to, že jsem se nešetřila.‘ Soukalová návrat k biatlonu nevylučuje, teď ale nemá čas

Číst článek

Davidová se pak vleže postarala o jedinou českou čistou položku v závodě. Vestoje dvakrát dobíjela a posunula tým na osmé místo se čtyřicetisekundovou ztrátou.

Krčmářovi se vleže nedařilo. Upravoval mířidla a z úvodních pěti ran trefil jen dvě. Pak neuspěl při třetím dobití a musel na trestné kolo. Vestoje pak minul jen jednou a udržel osmou příčku, jenže ztráta se zdvojnásobila.

„Dneska jsem se prostě ztratil ve větru na té ležce, nebylo to nic jiného. Bylo to o tom, že jsem asi moc četl vítr, nebo jsem ho četl špatně. Člověk se snaží zkoncentrovat a udělat maximum práce, aby to případně dotáhl a nebo to ještě více nepokazil,“ řekl zklamaný Krčmář pro Radiožurnál Sport.

Finišman Mikyska se po druhé položce dostal do souboje o sedmou příčku s Rakouskem, které nechal za sebou. Česko tak zopakovalo pozici z lednové smíšené štafety v Pokljuce, na páté místo z MS nenavázalo.

Francie v sestavě Lou Jeanmonnotová, Caroline Colombová, Eric Perrot a Fabien Claude vyhrála o více než půl minuty a zopakovala triumf z Pokljuky. Za ní dojelo Švédsko a třetí byli úřadující mistři světa z Norska. Ti se museli obejít bez bratrů Tarjeiho a Johannese Thingnese Böeových, kteří ovládli sprint i stíhačku. Už před ní měli v sobotu pozitivní test na covid a dnes nenastoupili.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Smíšená štafeta (4x 6 km): 1. Francie (Jeanmonnotová, Colombová, Perrot, Fabien Claude) 1:06:32,3 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Švédsko (Magussonová, H. Öbergová, Ponsiluoma, Samuelsson) -33,6 (0+18), 3. Norsko (Knottenová, Tandrevoldová, Dale, Strömsheim) -38,3 (0+16), 4. Německo -1:07,7 (1+13), 5. Itálie -1:13,3 (0+6), 6. Ukrajina -1:35,5 (1+8), 7. Česko (Voborníková, Davidová, Krčmář, Mikyska) -2:05,4 (1+15).

Miroslav Lenc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme