Slovenky ovládly sprint v Holmenkollenu. Vyhrála Kuzminová, třetí dojela Fialková. Vítková byla 23.

Čtvrteční ženský sprint byl prvním závodem poslední zastávky Světového poháru v biatlonu. Ovládla ho Slovenka Anastasia Kuzminová, která tak získala malý křišťálový glóbus za sprint. Na stupních vítězů ji na třetím místě doplnila její krajanka Paulina Fialková. Stříbrná skončila Franziska Preussová z Německa. Z Češek dojela nejlépe 23. Veronika Vítková. Spolu s ní se do sobotní stíhačky probojovala i Markéta Davidová a Eva Puskarčíková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistryně světa Anastasia Kuzminová

Slovenka Anastasia Kuzminová po vítězství ve sprintu na MS. Stejnou disciplínu ovládla také při poslední zastávce Světového poháru v Holmenkollenu | Foto: TT News Agency/Anders Wiklund | Zdroj: Reuters

Nejlépe si se závodem poradila Anastasia Kuzminová. Ta sice při střelbě vleže minula jeden terč a musela tak na jedno trestné kolo, ale přesto byla nejrychlejší. Kromě tohoto závodu Slovenka ovládla také celkové hodnocení sprintu a získala malý křišťálový glóbus za tuto disciplínu.

‚Jsme lidi, a ne stroje.‘ Gabriela Koukalová se po mistrovství světa zastala biatlonistů

Číst článek

Dlouho to vypadalo, že Slovenky udrží první dvě místa, když se na stříbrné příčce držela bezchybně střílející Paulina Fialková, která zaostala za krajankou Kuzminovou o 25,1 sekundy. Mezi tyto dvě závodnice se ale nakonec dostala Němka Franziska Preussová, která porazil Fialkovou o necelé čtyři sekundy.

Se startovním číslem devět vstoupila do závodu Veronika Vítková. Hned za ní odstartovala další Češka Markéta Davidová. Na střelnici se lépe dařilo zkušenější Vítkové, která zastřílela ležku čistě a při střelbě ve stoje minula jeden terč. Do cíle tak dojela na 23. pozici. Její dvaadvacetiletá kolegyně z reprezentace minula nejprve jeden a následně dva terče a musela tak na celkem tři trestná kola, což nakonec znamenalo 42. místo.

Nejlépe z Češek zastřílela Eva Puskarčíková, která sestřelila všech deset terčů. Ta se ale zároveň stala největší smolařkou týmu, protože v prvním okruhu upadla. Na střeleckém stavu pak byla připravená ke střelbě, ale delší dobu profukovala malorážku, aby mohla zamířit. Celkově tak dojela na 51. místě.

Lucie Charvátová minula v úvodní střelecké položce hned třikrát a stejný počet chyb přidala také při střelbě ve stoje. S více než čtyřminutovou ztrátou tak nakonec skončila 102., tedy nejhorší z českých závodnic.

Jako poslední vyjela na trať Jessica Jislová. Ta na střelnici minula pokaždé jeden terč a doje tak na konečném 81. místě.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme