Ideální závod, pochvalovala si Davidová povedený sprint. Spokojená byla i Jislová

České biatlonistky zajely na světovém poháru v norském Holmenkollenu suverénně nejlepší sprinty letošní sezony, když se hned dvě z nich probojovaly na rozšířené pódium. Jako první z Češek projela cílem nakonec čtvrtá Markéta Davidová.

Tento článek je více než rok starý.

Holmenkollen (Norsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Foto: Igor Stančík | Zdroj: Český biatlon

„Byl to ideální závod. Dvě nuly a na trati dělám vždycky, co můžu,“ stručně zhodnotila Markéta Davidová pro Radiožurnál svůj nejlepší sprint v letošní sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ideální závod, pochvalovala si Davidová povedený sprint. Spokojená byla i Jislová

Zároveň si tak vyjela výbornou pozici do sobotního stíhacího závodu, když na vítěznou Norku Eckhoffové ztratila pouhých 19 sekund.

„Bude důležité nabrat síly a trochu si odpočinout, protože to tu bude těžké. Trať sama o sobě těžká není, ale sníh je hodně těžký,“ dodala Davidová.

Vydařený závod českých reprezentantek pak korunovala šestým místem Jessica Jislová, se kterou se Markéta Davidová přivítala ihned po projetí cílem.

„Gratulovaly jsme si. Je to super, týmový výkon je myslím dobrý,“ usmívala se Davidová.

Jessica Jislová prožívá v 27 letech nejlepší sezónu kariéry. Ve světovém poháru totiž navíc po bodovala už podevatenácté v řadě.

Poslední závod v kariéře zakončila Puskarčíková 64. místem, Davidová s Jislovou dosáhly na malé podium

Číst článek

„Před závodem jsem se necítila úplně dobře, tak jsem si říkala, že to zkusím rozjet tak nějak s rozvahou. I ta trať je docela náročná, jak je hrabavá. Snažila jsem se nechat si nějaké síly na závěr,“ popisovala Jislová.

Únava z náročné sezóny je po projetí cílem vidět i na největších favoritech ve startovním poli. Úbytek sil potvrzuje i Jessica Jislová.

„Nejsem v úplně stoprocentní běžecké formě. Sezona už je na mě možná dlouhá, závodů bylo hodně, takže mě už bolí skoro všechno. Ale na trati to naštěstí nebylo moc znát,“ dodala spokojená česká reprezentantka.

Sobotní stíhací závod žen začíná ve 12.50, muži pak startují v 15.00. Kompletní biatlonový program uslyšíte na Radiožurnálu Sport v přímém přenosu.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme