Davidová chce v Le Grand-Bornand zužitkovat formu. Musím přesně střílet a rychle běžet, říká s úsměvem

Michal Krčmář skončil ve čtvrtečním sprintu Světového poháru v biatlonu šestý. V pátek půjdou na trať ve francouzském Le Grand-Bornand i ženy. Markéta Davidová bude chtít napodobit právě ve sprintu druhé místo z minulého týdne. Markéta Davidová a Jessica Jislová prozradily Radiožurnálu Sport své ambice pro závod.

Tento článek je více než rok starý.

Le Grand-Bornand Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová při tréninku v Le Grand-Bornand

Markéta Davidová při tréninku v Le Grand-Bornand | Zdroj: Český biatlon - Jaroslav Svoboda

Rychlejší než Markéta Davidová byla v rakouském Hochfilzenu jen Němka Hermannová-Wicková. Rázem se tak o 25leté české reprezentantce začalo mluvit jako o jedné z favoritek i pro páteční závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Markétu Davidovou a Jessicu Jislovou před sprintem v Le Grand Bornand

V Le Grand-Bornand to má ale Markéta Davidová, co se sprintu týče, opravdu jako na houpačce. Zatímco si tu před třemi lety dojela pro bronzovou medaili, přesně rokem skončila až 62. Právě nevyrovnané výsledky jsou důvodem toho, proč raději brzdí přehnaná očekávání.

„Zažila jsem tady jeden ze svých nejhorších sprintů a taky jeden z nejlepších, takže těžko říct, co mě čeká letos. Stejně jako každý závod musím přesně střílet a rychle běžet,“ říká Davidová s úsměvem.

Jislová chce najít formu

Na startu nebude chybět ani Jessica Jislová, která skončila minulou sezónu v Le Grand Bornand v individuálních závodech třikrát v elitní patnáctce. Na začátku letošní sezóny ale ještě nenašla ideální formu, a proto si žádné konkrétní cíle tentokrát nedává.

„Budu se soustředit, abych dělala všechno tak, jak mám. Musím pracovat během závodu na technice a správně reagovat na změny profilu trati. A na střelnici potřebuji pokračovat v té práci, kterou jsem dělala doteď. Bude to test toho, jak jsem schopná, si tyhle věci hlídat.“

Do sprintu nastoupí z českých reprezentantek vedle Davidové a Jislová také Lucie Charvátová a Eliška Václavíková. Závod začíná ve 14.15 a celý ho vysílá Radiožurnál Sport. Radiožurnál nabídne reportážní vstupy.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme