Biatlonisté i s debutantem Mikyskou vybojovali ve štafetě sedmé místo. Vyhráli Norové

Čeští biatlonisté Tomáš Mikyska, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář skončili ve štafetě Světového poháru ve finském Kontiolahti na sedmém místě, přestože v průběhu závodu figurovali chvíli i na druhé příčce. Vyhráli Norové před Švédy a Němci.

Kontiolahti (Finsko) (Aktualizováno: 15:38 6. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář.

Michal Krčmář. | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Tomáš Mikyska nastoupil do štafety poprvé v kariéře a vedl si výborně, když na obou položkách zastřílel čistě, přidal i solidní běh a předával na sedmém místě.

A výborně si vedl i o poznání zkušenější Moravec, který rovněž zastřílel čistě a vyšvihl se na čtvrté místo. Pak ale v kopci ztratil hůlky, upadl a ztratil několik sekund. Třetí Tomáš Krupčík pak přebíral jako pátý.

Biatlonový Světový pohár obdivuje další sourozeneckou dvojici. Švédský tým táhnou sestry Öbergovy

Číst článek

Pak ale Krupčík nakupil dohromady pět chyb na střelnici a přestal stíhat i běžecky, takže se propadl až na konec první desítky. Michal Krčmář pak ještě zabojoval s Francouzem Quentinem Fillonem Mailletem o osmé místo a v závěru se dostal i před Švýcara Hartwega, takže český tým skončil sedmý.

„Tři úseky byly myslím supr. Sedmé místo neurazí, nenadchne. Do šesti by to byla bomba, ale chyběl kousek. Nemyslím si, že máme důvod věšet hlavy. Byl to hodně vyrovnaný a zajímavý závod. Byli jsme součástí, to vidím jako pozitivum,“ řekl po závodě Radiožurnálu finišmen české štafety Krčmář.

Vyhráli suverénní Norové ve složení Sturla Holm Laegreid, Vetle Sjastad Christiansen, Tarjei Bö a Johannes Thingnes Bö, kteří se drželi v čele většinu závodu. V závěru je sice mohl znervóznět Johannes Thingnes Bö, který třikrát dobíjel a pak navíc podobně jako Moravec upadl, ale měl dostatečný náskok a na vítězství norské štafety už se nic nezměnilo. Druzí skončili Švédové, třetí Němci.

V neděli je v Kontiolahti na programu ještě v 15.15 stíhací závod žen, ve kterém se představí Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Jessica Jíslová.

SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):
Muži - štafeta (4x7,5 km):
1. Norsko (Laegreid, Christiansen, T. Bö, J.T. Bö) 1:16:21,0 (0 trest. kol + 9 dobíjení), 2. Švédsko (Femling, Nelin, Ponsiluoma, Samuelsson) -39,2 (0+10), 3. Německo (Lesser, Rees, Peiffer, Doll) -51,7 (0+9), 4. Rusko -1:08,0 (0+7), 5. Itálie -1:37,0 (0+8), 6. Rakousko -1:46,9 (0+10), 7. ČR (Mikyska, Moravec, Krupčík, Krčmář) -1:50,5 (0+6).

15:15 stíhací závod žen (10 km).

tat, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme