Krupčík vytáhnul biatlonovou štafetu na šesté místo, nejrychlejší byli opět Norové

Skvělý výkon Tomáš Krupčíka v závěrečném úseku posunul českou štafetu na šesté místo při závodě Světového poháru v kanadském Canmore. Zlato bralo stejně jako v Ruhpoldingu norské kvarteto. Na stupních vítězů je doplnili Francouzi a Rusové.

Tento článek je více než rok starý.

Canmore / Kanada Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Krupčík při závodech v kanadském Canmore

Tomáš Krupčík při závodech v kanadském Canmore | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Ještě chvíli před závodem nebylo vůbec jasné, zda biatlonisté kvůli silnému větru a mrazu na trať štafety vůbec vyrazí. Jury rozhodla o konání teprve několik minut před samotným startem.

Českou štafetu rozjel Michal Šlesingr, který se vrací do Světového poháru po zranění zad. Závod rozjel v pomalejším tempu a celkem musel při střelbách čtyřikrát dobíjet, ale trestnému kolu se vyhnul. Michal Krčmářovi nakonec předával na osmnáctém místě se ztrátou necelých dvou minut.

Krupčíkovi v nejlepším závodě kariéry těsně unikla elitní desítka. I v Canmore vládl Johannes Bö

Číst článek

„Myslím si, že šestý místo je pro nás výborné. Po první předávce už jsme přestávali věřit, že se to dá dotáhnout do desítky. Nebylo to dneska jednoduché, ale kluci se s tím poprali, jak nejlépe mohli,“ hodnotil závod pro Českou televizi trenér biatlonistů Zdeněk Vítek.

Krčmář běžel rychleji než jeho kolega a přesněji střílel, když terč minul jenom dvakrát a všechno zachránil náhradními náboji. Česká štafeta se na druhém úseku postupně probíjela dopředu a Krčmář předával Václavíkovi na jedenácté příčce.

Ten začal svůj úsek výborně, když na položce vleže nepotřeboval ani jedno dobíjení. Na té druhé už tak úspěšný nebyl, když dokonce musel na jeden trestný okruh. Tomáš Krupčík od něj přebíral štafetu na devátém místě.

Dvanáctý muž čtvrtečního vytrvalostního závodu začal velmi dobře, když vyčistil na položce vleže velmi rychle všechny terče a posunul českou štafetu na šesté místo. Ani v té další nepotřeboval dobíjet a běžel jako pátý. V cíli z toho nakonec byla šestá příčka, když se před něj dostal ještě Rakušan Eberhard.

Znovu suverénní Norsko

Na čele se po prvním úseku osamostatnily štafety Francie a Norska. Ta severská byla dlouho ve vedení, ale na své druhé střelbě zaváhal Bjoentegaar a pustil do čela Simone Fourcade. Ten na něm však dlouho nevydržel a Norsko se znovu dostalo do vedení.

V tom se Norové udrželi až do konce a v cíli měli na druhé Francouze náskok více než minutu. Bronz bralo v kanadském Canmore ruské kvarteto, které ztratilo na stříbrnou Francii přes třicet sekund.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme