Biatlonista Krčmář zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně, ve sprintu dojel na šestém místě

Biatlonista Michal Krčmář se šestým místem ve sprintu na Světovém poháru v Annecy postaral o nejlepší výsledek českých mužů v sezoně. Tomáš Mikyska byl třicátý, Jakub Štvrtecký s Jonášem Marečkem na body nedosáhli. Opět suverénně vyhrál Nor Johannes Thingnes Bö, jenž v součtu se štafetami ovládl už sedmý závod za sebou a překonal svůj rekord z roku 2019.

Tento článek je více než rok starý.

Annecy (Francie): (Aktualizováno: 16:08 15. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: Jaroslav Svoboda

Krčmář zvládl obě položky čistě, ale i kvůli pomalé střelbě se před něj dostalo pět biatlonistů.

Cíl je být nejlepší na světě. Jestli se tam dostaneme, uvidíme, říká trenér střelby biatlonistů Emmons

Číst článek

Na vítězného Böa Krčmář ztratil více než minutu, za stupni vítězů zaostal téměř o 40 sekund. I tak si vylepšil sezonní maximum, kterým bylo 12. místo ve stíhacím závodě v Hochfilzenu.

„Na střelnici to bylo trochu pomalejší, tam jsem i ve stoje musel odkládat rány. Na trati na to, jak jsem se tady cítil ty dva dny unaveně, tak myslím, že to bylo super a jsem za to moc rád. Bude to super pozice do stíhačky,“ řekl spokojený Krčmář pro Radiožurnál Sport.

Suverén sezony Bö vyhrál popáté za sebou a připsal si celkově 57. individuální triumf v SP. Pokračuje tak na vítězné vlně, kterou odstartoval po 12. místě v úvodním vytrvalostním závodě v Kontiolahti.

Druhý byl počtvrté ze šesti závodů Sturla Holm Laegreid, za svým krajanem zaostal téměř o 18 sekund. Třetí skončil Němec Benedikt Doll.

Stejně jako Krčmář nezaváhal na střelnici ani Mikyska. Štvrteckého připravily na 41. místě o body tři chyby, Mareček minul dvakrát a o dvě příčky mu unikla účast v sobotní stíhačce pro 60 nejlepších ze sprintu.

SP v biatlonu v Annecy (Francie):

Muži - sprint (10 km):

1. J.T. Bö 22:52,2 min. (0 trest. okruhů), 2. Laegreid (oba Nor.) -17,6 (0), 3. Doll (Něm.) -38,8 (0), 4. Ponsiluoma (Švéd.) -52,1 (1), 5. Lapšin (Korea) -59,9 (0), 6. Krčmář -1:00,2 (0), ...30. Mikyska -1:54,9, 41. Štvrtecký -2:20,0 (3), 62. Mareček (všichni ČR) -2:57,5 (2).

Miroslav Lenc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme