Biatlonistka Davidová útočila ve sprintu na stupně vítězů, v Pokljuce nakonec dojela pátá

Markéta Davidová zahájila nový rok pátým místem ve sprintu Světového poháru v Pokljuce. Čerstvě šestadvacetiletá biatlonistka z Janova nad Nisou se připravila o třetí stupně vítězů v sezoně chybou při střelbě vestoje. Na vítěznou Švédku Elviru Öbergovou ztratila 28,7 sekund, na medaili deset. V průběžném pořadí seriálu zůstala osmá. Druhá ve čtvrtek skončila vedoucí žena seriálu Julia Simonová z Francie, třetí byla Italka Dorothea Wiererová.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka (Slovinsko) (Aktualizováno: 17:19 5. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Davidová zahájila první letošní závod dva dny po 26. narozeninách se startovním číslem 31 | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Bodovaly také další Češky. Tereza Voborníková obsadila po jednom trestném kole 30. místo, bezchybná Jessica Jislová byla čtyřiatřicátá. Do stíhacího závodu se probojovala i dvaačtyřicátá Lucie Charvátová, která po nachlazení dorazila do Pokljuky vpředvečer sprintu.

Některé věci vidím jinak, říká střelecký trenér biatlonistů Emmons. Vzpomínal i na terče, co minul

Číst článek

Davidová zahájila první letošní závod dva dny po 26. narozeninách se startovním číslem 31. Díky rychlému běhu se od začátku pohybovala na předních příčkách.

Po bezchybné „ležce“ figurovala na třetím místě, při „stojce“ však minula čtvrtý terč a stupně vítězů jí nakonec unikly.

„Bylo to trochu lepší, je vidět, že se organizátoři snažili to dát do kupy, ale je hrozné vedro, takže ta trať byla měkká, bořilo se to a nebylo to ideální,“ zhodnotila pro Radiožurnál Sport podmínky na trati Davidová.

Třiadvacetiletá Öbergová získala šesté individuální vítězství v kariéře a druhé v sezoně. V pořadí SP se přiblížila vedoucí Simonové na 61 bodů, Davidová je osmá s 338 body.

Po zdravotních potížích se vrátila do elitních závodů úřadující vítězka seriálu Marte Olsbuová Röiselandová. Dvaatřicetiletá Norka minula stejně jako Davidová jeden terč a dojela šestnáctá.

Program Světového poháru v Pokljuce pokračuje v pátek sprintem mužů.

nyc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme