Jen kolem mě projeli, já absolutně nestačil, komentoval nadvládu Francouzů biatlonista Moravec

Biatlonista Martin Fourcade se ve středu v závodě Světového poháru postavil na nejvyšší ze stupňů vítězů a další dvě příčky obsadili jeho krajané. I čtvrtá příčka patřila Francii a nejlepší z českých závodníků – sedmnáctý Ondřej Moravec neskrýval obdiv.

Östersund Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: Petter Arvidson | Zdroj: Reuters

Jestli někdo viděl až ceremoniál vytrvalostního závodu biatlonistů v Östersundu, možná si nejprve myslel, že jde o archivní záběry z francouzského mistrovství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Moravec neskrývá obdiv k francouzským biatlonistům, kteří dominovali ve vytrvalostním závodě

Kdepak, skutečně šlo o Světový pohár. První čtyři příčky tam poprvé v historii obsadili právě Francouzi.

„Tihle kluci dělají každý trénink ještě těžší, než byl ten předchozí. Prostě posouvají naše společné limity a tohle je odměna. Tohle je velký den pro francouzský tým,“ prohlásil vítěz vytrvalostního závodu Martin Fourcade.

Nemá cenu skládat zbraně, nenechal se Moravec rozhodit dvěma nepovedenými závody

Číst článek

„Bylo to jako francouzské mistrovství na Světovém poháru. Jezdí výborně, kolem mě jen projeli a já absolutně neměl šanci jim stačit. Nezbývá než jim pogratulovat,“ klaní se úspěšným Francouzům nejlepší z Čechů ve vytrvalostním závodě Ondřej Moravec, který dojel na 17. místě.

Ve čtvrtek budou závodit ženy na 15 km, startují v 16.20. Českou nadějí bude Markéta Davidová, třetí z nedělního sprintu. V minulé sezoně stála po vytrvalostním závodu na stupních vítězů dvakrát, pokazila ho jen na MS právě v Östersundu.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme