‚I na Štědrý den půjdu na lyže.‘ Biatlonisty o Vánocích pauza nečeká, trenér pohyb schvaluje

Biatlonistům začíná vánoční pauza, lyže a malorážky můžou odložit. Ale ne na dlouho, hned po Vánocích je čekají další závody a v únoru olympijské hry v Pekingu. Úplně volné svátky tak mít nebudou.

Tento článek je více než rok starý.

LeGrand-Bornand (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Z českých biatlonistů se během Vánoc stanou na pár dní lyžaři, protože odloží malorážky. Bez tréninku však nezůstanou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak bude biatlonista Michal Krčmář trénovat přes vánoční svátky

„Je to poslední delší blok před olympiádou, kde jsme schopni něco udělat. I na Štědrý den půjdu na lyže, nebude to žádný těžký trénink, ale bude to pro pocit se sklouznout a vyčistit si hlavu,“ říká v rozhovoru pro Radiožurnál Michal Krčmář a trenér Ondřej Rybář to schvaluje.

„Tělo pohyb potřebuje, a pokud se celý rok hýbete, nejde tři dny ležet na gauči u pohádek, protože to by z toho člověk byl rozlámanější, než kdyby se šel projet. To je správný přístup, protože sportovec musí mít dobrý pocit z toho, co ten den udělal a že ho nepromarnil,“ vysvětluje zkušený biatlonový trenér.

Na druhou stranu Ondřej Rybář některým svým svěřencům navrhne, aby zůstali jen u lyžování a malorážku nechali pár dní v pouzdře, paradoxně proto, že právě na střelnici čeští muži v téhle sezoně selhávají.

„Někdy funguje, že flintu odloží, protože závoďáci mají vystříleno přes 15 tisíc nábojů a to nejsou malé dávky. Někdy je potřeba od toho oddychnout, aby se pak dokázaly vnímat ty drobné věci, které se přehlíží, protože jsou automatické,“ doplňuje Rybář.

A vyčistit si hlavu se pokusí čeští biatlonisté i tím, že až do odjezdu na Světový pohár v Oberhofu 3. ledna budou trénovat každý sám podle individuálního plánu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme