Biatlonistkám se v úvodu sezony vyplácí práce trenéra Gjellanda. ‚Je to spása,‘ říká Charvátová

Už to není jen Markéta Davidová, která může konkurovat nejlepším biatlonistkám planety. V závodech Světového poháru se v úvodu sezony dostaly do elitní desítky už tři české reprezentantky. Víc se v ní vystřídalo jen Francouzek.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českých biatlonistů Egil Gjelland

Trenér českých biatlonistů Egil Gjelland | Zdroj: Profimedia

Lucie Charvátová se do nejlepší desítky vrátila po čtyřech letech, Eva Kristejn Puskarčíková po dvou. Obě hlavně výrazně zrychlily na lyžích, což platí i pro Markétu Davidovou a Jessicu Jíslovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistkám se v úvodu sezony vyplácí práce trenéra Gjellanda. ‚Je to spása,‘ říká Charvátová

„Je to spása,“ má jasno Lucie Charvátová, která se v pátek v Hochfilzenu blýskla šestým místem ve sprintu.

V minulé sezoně se přitom až na Davidovou Češky trápily, a tak někteří fanoušci metody norského experta Egila Gjellanda zpochybňovali.

Českým biatlonistům se ve štafetě dařilo. Dojeli na pátém místě, z výhry se radovali Norové

Číst článek

„Myslím, že za rok se toho dá strašně málo udělat. Chce to čas. Není to jako v Norsku, kde mu dají třicet holek a mají jistotu, že některá z nich dobrá bude. Nás je pět šest a to je pak těžší z nás něco dostat,“ dodává Markéta Davidová.

A co Davidová na bývalém kouči norských hvězd Björndalena nebo Johannese Bö obdivuje? Lidský přístup, vzájemnou důvěru i tréninky, které jsou zjednodušeně řečeno delší, ale v menším tempu.

Že výsledky jeho svěřenkyň stoupají, z toho má trenér českých biatlonistek Egil Gjelland radost. Místo oslav pro ně ale prý chystá další tvrdou práci.

Jan Suchan, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme