‚Šel jsem na kopřivy a přinesl jsem si tři klíšťata.‘ Krupčík se po prodělané borelióze vrací k biatlonu

Mezi biatlonisty se někdy používá termín „držel se ho jako klíště“. Tenhle popis většinou sedí na závodníka, kterého na trati nelze setřást. Tomáš Krupčík má ale s klíštětem úplně jinou zkušenost. Spojená je s boreliózou, horečkami a dlouhou tréninkovou pauzou. Proto se český reprezentant poprvé v této sezoně Světového poháru představí až teď v německém Oberhofu.

Oberhof Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Krupčík při závodech v kanadském Canmore

Tomáš Krupčík při závodech v kanadském Canmore | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Když Tomáš Krupčík střílel na tréninku v Oberhofu v dešti na terče, projížděli kolem něj třeba Martin Fourcade nebo Johannes Bö. Český biatlonista je zase zpátky mezi biatlonovou elitou, ale v minulých týdnech o souboji s nejlepšími jen snil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistu Tomáše Krupčíka čeká po nemoci první start v sezoně. Více v příspěvku Davida Nyče

Může za to malý tvor, který měří sotva tři milimetry. Ten ho potrápil mnohem víc než na trati Bö s Fourcadem.

„Sbíral jsem v lese mladé kopřivy, že si z nich udělám takový čisticí nápoj, jaký nám dělávala babička. A místo toho, aby mi to zdravotně pomohlo, jsem si přinesl takovou prasárnu,“ popsal Radiožurnálu Krupčík.

Biatlonovým závodům v Oberhofu hrozilo zrušení, zachránil je až sníh z dalekého Gelsenkirchenu

Číst článek

„Našel jsem si tři klíšťata. Na jednom místě se mi udělal flek, který mě okamžitě vyhnal k doktorovi,“ pokračoval.

Ani tak dvaatřicetiletý český reprezentant nijak neproklíná malého parazita, který se přisál a pár dní nepustil. I když ho nepříjemná nemoc připravila o kus sezony a tím pádem také o možnost obhájit velmi dobré výsledky z minulé zimy.

„Bral jsem to tak, že se stalo, a nic s tím už neudělám. Nepovažuji to za nějakou velkou tragédii, asi to tak mělo být. Vím, že jsem tu výkonnost měl a že jsem znovu schopný na ni dosáhnout,“ dodal Krupčík odhodlaně před pátečním sprintem, který začne ve 14.30.

I o tom, jak povedený bude tenhle biatlonový návrat, uslyšíte na Radiožurnálu v reportážních vstupech.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme